Τετάρτη 5 Οχτώβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Επίσκεψη Κινέζου αξιωματούχου

Στην Ελλάδα βρίσκεται ο Λιου Γιουνσάν, μέλος του ΠΓ και της Γραμματείας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚ Κίνας, αρμόδιος για ζητήματα Πολιτισμού. Πραγματοποίησε συναντήσεις με τον πρωθυπουργό, Αλ. Τσίπρα, και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Πρ. Παυλόπουλο. Ακόμα, παρέστη σε φόρουμ που διοργάνωσαν το υπουργείο Πολιτισμού και η πρεσβεία της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, στο Αρχαιολογικό Μουσείο, με θέμα «Κίνα - Ευρώπη: Πολιτιστικοί διάλογοι στην Ελλάδα». Στο φόρουμ μίλησε και ο Αρ. Μπαλτάς, υπουργός Πολιτισμού.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκε η πολιτιστική συνεργασία των δύο χωρών, μιας και το 2017 έχει οριστεί ως «Ετος πολιτιστικής ανταλλαγής Ελλάδας - Κίνας». Αποφασίστηκαν σειρά πολιτιστικών ανταλλαγών, συνεργασιών της πολιτιστικής βιομηχανίας, συμπεριλαμβανομένων κοινών κινηματογραφικών και τηλεοπτικών παραγωγών, και μεταφράσεων της ελληνικής και της κινεζικής γραμματείας. Οπως είπε ο Αρ. Μπαλτάς στην ομιλία του, «είναι ευτυχές το γεγονός ότι επελέγη η Ελλάδα από την Κίνα για να ανοίξει τον πολιτιστικό διάλογό της με την Ευρώπη. Εναν διάλογο που αναπτύσσει τις ανταλλαγές σε όλα τα επίπεδα του πολιτισμού και σε όλες τις διαστάσεις του σύγχρονου πολιτισμού, αλλά και τη σχέση του σύγχρονου πολιτισμού με αυτό που λέγεται δημιουργικές βιομηχανίες του πολιτισμού».

Οι δηλώσεις αυτές, όπως και το γεγονός ότι αντικείμενο συζήτησης αποτέλεσαν και η συνεργασία στους τομείς των τεχνολογιών αιχμής και των «νεοφυών» επιχειρήσεων, των τηλεπικοινωνιών και των δικτύων, η επέκταση των κινεζικών επενδύσεων στον ναυπηγοεπισκευαστικό τομέα και τις αερομεταφορές, καθώς και η απευθείας αεροπορική διασύνδεση Ελλάδας - Κίνας επιβεβαιώνουν ότι ο πολιτισμός αντιμετωπίζεται απλά ως ένα επιπλέον πεδίο κερδοφορίας για τους επιχειρηματικούς ομίλους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ