Τετάρτη 5 Οχτώβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ποιητικά, έμμετρα, έργα του Παπαδιαμάντη

Ο Δήμος Αβδελιώδης παρουσιάζει για πρώτη φορά στο αθηναϊκό κοινό, την τελευταία του θεατρική δουλειά «Το Μυρολόγι της Φώκιας - Το Καμίνι». Η παράσταση θα παρουσιαστεί στο Θέατρο της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών. Με τα δύο αυτά διηγήματα παρουσιάζεται το δεύτερο μέρος της τριλογίας, αφιερώματος του Δ. Αβδελιώδη στον Παπαδιαμάντη, μετά την παρουσίαση του πρώτου μέρους, που ξεκίνησε με τα διηγήματα «Ονειρο στο κύμα - Ερως ήρως» έχοντας σαν θεματική, την αντίστιξη μεταξύ του ουράνιου και του γήινου έρωτα.

Στη νέα παράσταση, η κύρια αντίστιξη είναι μεταξύ του πένθους του θανάτου και του οίστρου της ζωής. Η εξωτερική εικόνα των δύο διηγημάτων δίνει τη βεβαιότητα πεζογραφημάτων, όμως η θεατρική, φωνητική τους αναπαράσταση αποκαλύπτει δύο αμιγή ποιητικά, έμμετρα έργα σπάνιας σύλληψης.

Στο «Μυρολόγι της Φώκιας», ο Παπαδιαμάντης ενορχηστρώνει μια συμφωνία από ήχους και εικόνες θαμβωτικής ομορφιάς, που εναλλάσσονται με πένθιμα, κατασταλαγμένα μοτίβα της μνήμης από τις απώλειες του θανάτου.

Ακολουθεί «Το Καμίνι» που είναι ένας ύμνος στον έρωτα για τη ζωή. Αυτό το καμίνι των επιθυμιών και του πάθους που πυροδοτεί και ταλανίζει ανθρώπους και πράγματα, άλλοτε με ευχάριστα και άλλοτε με δυσάρεστα έργα.

Ερμηνεία: Αλεξία Φωτιάδου. Μουσική Βαγγέλης Γιαννάκης. Εναρξη παραστάσεων: Από Παρασκευή 14 Οκτώβρη, κάθε Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή έως 13 Νοέμβρη (εξαιρούνται οι ημερομηνίες: 21, 22, 23/10). Ωρα Εναρξης: 21:00. Διάρκεια: 50'. Κρατήσεις θέσεων στο 694.7186.910. Θέατρο της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, Πειραιώς 256, Ταύρος. Τιμή εισιτηρίου: Προπώληση, φοιτητές, άτομα άνω των 65, πολύτεκνων, ΑΜΕΑ 10,00 ευρώ. Ταμείο 12,00 ευρώ. Ανέργων, ατέλεια 5,00 ευρώ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ