Πέμπτη 6 Οχτώβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
MΠΑΣΚΕΤ - ΚΥΠΕΛΛΟ
Στα φαβορί οι τρεις θέσεις της τετράδας

Εστω και με διαφορετικό τρόπο, οι δυο «αιώνιοι» Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός πήραν το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Κυπέλλου, αφού χτες για τα προημιτελικά του θεσμού επικράτησαν στις έδρες τους των Κολοσσού Ρόδου με 99-48 και ΠΑΟΚ με 88-69 αντίστοιχα. Θέση στην τετράδα εξασφάλισε και ο Αρης, που νίκησε επίσης εντός έδρας την Κύμη με 98-62. Σημειώνεται πως για τα ζευγάρια των ημιτελικών θα υπάρξει κλήρωση.

Σήμερα θα σφραγιστεί το τέταρτο εισιτήριο των ημιτελικών που θα πάρει ο νικητής του αγώνα ΑΕΚ - Κόροιβου Αμαλιάδας (18.30 Νovasports 1) στο κεκλεισμένων των θυρών ΟΑΚΑ, λόγω τιμωρίας από πέρσι της Ενωσης.

Στο ντέρμπι των προημιτελικών που έγινε στο ΟΑΚΑ, ο Παναθηναϊκός, αφού ζορίστηκε αρκετά απ' τον αξιόμαχο ΠΑΟΚ για ένα ημίχρονο, ανεβάζοντας την απόδοσή του στο β' μέρος έφτασε στην τελική επικράτηση. Οι πράσινοι, που έπαιξαν καλά κατά διαστήματα, αφού είχαν διακυμάνσεις στην απόδοσή τους, βρήκαν τις λύσεις στην επανάληψη απ' την τριάδα των Παππά (18π), Κέι Σι Ρίβερς (16π) και Μπουρούση (23π). Απ' τους δυο πρώτους πήρε τα μακρινά σουτ και απ' τον τρίτο τη δύναμη που χρειαζόταν κάτω απ' τη ρακέτα. Οι πράσινοι μετέτρεψαν στις αρχές της επανάληψης το ρευστό 44-40 της ανάπαυλας σε 56-45 στο ξεκίνημα του γ' δεκαλέπτου, βάζοντας τις βάσεις για τη νίκη. Ο ΠΑΟΚ, αν και ξεκίνησε φουριόζος προηγούμενος με 13-2, κράτησε τον αγώνα σε ρευστά επίπεδα όλο το πρώτο μέρος (18-19, 29-30, 44-40 ημίχρονο), εντούτοις στη συνέχεια έδειξε να μη διαθέτει απαντήσεις στο ξέσπασμα των γηπεδούχων.

Σε εντελώς διαφορετικό τέμπο κινήθηκαν τα πράγματα στο ΣΕΦ, αφού ο Ολυμπιακός, ξεπερνώντας και το πρόβλημα της ίωσης που ταλαιπώρησε αρκετούς παίκτες της ομάδας, μετέτρεψε σε... προπόνηση τον αγώνα με τον Κολοσσό Ρόδου. Οι ερυθρόλευκοι, που ήταν άψογοι σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, επέβαλαν εξαρχής το ρυθμό τους και με πιεστική άμυνα, ταχύτητα που οδήγησε σε αρκετούς αιφνιδιασμούς και κυριαρχία, δεν συνάντησαν το παραμικρό πρόβλημα να κάμψουν τους αντιπάλους τους. Τα δεκάλεπτα: 25-10, 53-24, 79-38, 99-48. Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ήταν ο Γκριν (19π).

Στη Θεσσαλονίκη, ο Αρης επίσης χωρίς προβλήματα και πατώντας... γκάζι στη β' περίοδο, όπου πέτυχε 38π (έναντι μόλις 9 των αντιπάλων) και προηγήθηκε με 63-27, δεν συνάντησε προβλήματα απέναντι στην Κύμη, φτάνοντας στην εύκολη νίκη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ