Σάββατο 11 Αυγούστου 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΙΝΕ/ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ Δ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Αντικαταστατική η διοίκηση

Καταγγελία της ΤΕ Κοζάνης της ΕΣΑΚ

Αντικαταστατικό και παράνομο είναι το νέο ΔΣ του ΙΝΕ-ΚΕΚ/ ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ Δ. Μακεδονίας, αφού δεν έγινε κανονική συγκρότησή του, σύμφωνα με τις νόμιμες διαδικασίες και πρέπει να θεωρείται «διορισμένο κομματικό παραμάγαζο».

Τα παραπάνω καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Τοπική Επιτροπή Κοζάνης της ΕΣΑΚ που επισημαίνει ότι στη «συγκρότηση» του νέου ΔΣ καταπατήθηκαν όλες οι σχετικές διατάξεις του καταστατικού του συγκεκριμένου οργάνου. Για παράδειγμα δεν εφαρμόστηκε το άρθρο 5. Β.1 του Καταστατικού που προβλέπει ότι «οι Περιφερειακές και κλαδικές επιτροπές συγκροτούνται σε σώμα εκλέγοντας τον πρόεδρό τους, τον Α' και Β' αντιπρόεδρο και τον οικονομικό γραμματέα τους...». Τίποτα από αυτά δεν έγινε στην ουσία και ακόμα και οι άμεσα ενδιαφερόμενοι συνδικαλιστές πληροφορήθηκαν τη «συγκρότηση» του σώματος από τον τοπικό Τύπο.

Αλλη παράβαση του καταστατικού, που επισημαίνεται στην καταγγελία της ΕΣΑΚ Κοζάνης είναι το γεγονός ότι παρόλο που αναφέρεται ρητά στο άρθρο 4.3 ότι οι Περιφερειακές και κλαδικές επιτροπές αποτελούνται από 5 ως 11 μέλη, το νέο «ΔΣ» απαρτίζεται από 14 μέλη! Η ΕΣΑΚ Κοζάνης δεν αναγνωρίζει τη «συγκρότηση» του συγκεκριμένου σώματος, που τη θεωρεί ως διορισμό από την Αθήνα και την καταγγέλλει στην εργατική τάξη του νομού σαν προσπάθεια μετατροπής ενός εργαλείου του συνδικαλιστικού κινήματος (ΙΝΕ) σε κομματικό παραμάγαζο με στόχο την πελατειακή «εξυπηρέτηση και το βόλεμα των ημετέρων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ