Σάββατο 11 Αυγούστου 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΟΤΟΠΟΙΙΑ «ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ»
Τα βυτιοφόρα έμειναν άδεια

Απεργοί της επιχείρησης απέτρεψαν φόρτωση κρασιού, παρά τον απεργοσπαστικό μηχανισμό και την παρουσία αστυνομίας

Αντιμέτωποι με την αστυνομία, τον απεργοσπαστικό μηχανισμό της ποτοποιίας «ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ» και οργανωμένη παρανομία ήρθαν χτες οι απολυμένοι απεργοί της επιχείρησης και άλλα μέλη της Ενωσης Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών Βόρειας Ελλάδας, στην προσπάθειά τους να αποτρέψουν φόρτωση ρετσίνας σε βυτιοφόρα από τις αποθήκες της επιχείρησης και μεταφορά της σε χώρο όπου γίνεται παράνομη εμφιάλωση. Η άμεση και αποφασιστική, όμως, αντίδραση του Σωματείου ματαίωσε τα σχέδια αυτά και ανάγκασε τα βυτιοφόρα να επιστρέψουν άπρακτα.

Συγκεκριμένα, χτες το πρωί σε ένα από τα εργοστάσια της ποτοποιίας «ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ» στο Κάτω Σχολάρι Θεσσαλονίκης οι απολυμένοι εργάτες της επιχείρησης, που συνεχίζουν τον αποκλεισμό όλων των εργοστασίων του ομίλου, ήρθαν αντιμέτωποι με κομβόι βυτιοφόρων που ήρθαν για να φορτώσουν ρετσίνα από τις αποθήκες και να τη μεταφέρουν για εμφιάλωση στο «μυστικό» εμφιαλωτήριο που χρησιμοποιεί η εν λόγω ποτοποιία, στην προσπάθειά της να «σπάσει» το Σωματείο και τη συνδικαλιστική δραστηριότητα γενικά στο χώρο των εμφιαλωμένων ποτών.

Τα βυτιοφόρα, από τα οποία ένα τουλάχιστον ήταν με γερμανικές πινακίδες, που σημαίνει ότι η χρησιμοποίησή του για μεταφορά φορτίων στο εσωτερικό της χώρας ήταν παράνομη, παρά τις διαμαρτυρίες της ομάδας περιφρούρησης των απεργών μπήκαν στον χώρο του εργοστασίου και άρχισαν να φορτώνουν. Σε λίγο όμως κατέφθασε μεγάλος αριθμός μελών του Σωματείου, ειδοποιημένοι από τους συναδέλφους τους και απέκλεισαν όλες τις εξόδους του εργοστασίου. Οι αστυνομικές δυνάμεις που κατέφθασαν δε στάθηκαν ικανές να απομακρύνουν τους εργαζόμενους, οι οποίοι ήταν αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν τα φορτία να φύγουν από το χώρο του εργοστασίου.

Μετά από πολύωρη παραμονή στο χώρο του εργοστασίου και συνεχείς διαπραγματεύσεις ανάμεσα στους αξιωματικούς της αστυνομίας, στη διεύθυνση της επιχείρησης και τη διοίκηση του Σωματείου και μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με τον εισαγγελέα, τα βυτιοφόρα αναγκάστηκαν να ξεφορτώσουν και να αποχωρήσουν άπρακτα από το εργοστάσιο, επισφραγίζοντας μια σημαντική επιτυχία των εργαζομένων και του συνδικαλιστικού κινήματος, που με την άμεση κινητοποίησή του και την αποφασιστική στάση του δεν επέτρεψε να περάσει η αυθαιρεσία της εργοδοσίας και ο εκφοβισμός που επιχειρήθηκε στα αρχικά στάδια της επιχείρησης από την αστυνομία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ