Σάββατο 15 Οχτώβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ «ΜΑΡΦΙΝ»
Συνεχίστηκε με μαρτυρίες υπαλλήλων και αυτοπτών μαρτύρων

Με τις μαρτυρίες των υπαλλήλων της τράπεζας και αυτοπτών μαρτύρων συνεχίστηκε χτες η δίκη για τον εμπρησμό του υποκαταστήματος της «Μαρφίν» στη Σταδίου, το Μάη του 2010, μέρα πανεργατικής απεργίας, που στοίχισε τη ζωή σε τρεις υπαλλήλους της τράπεζας.

Κοινό σημείο στις καταθέσεις ήταν η απουσία των μέτρων ασφάλειας, αλλά και το ότι η τράπεζα υποχρέωσε τους υπαλλήλους να πάνε στη δουλειά τους την εν λόγω μέρα. Να επισημανθεί ότι στη δίκη των στελεχών της τράπεζας, οι εργαζόμενοι που κινδύνευσε η ζωή τους είχαν καταγγείλει κλίμα τρομοκρατίας. Σύμφωνα με τον υπάλληλο Δ. Παπατζή, οι δράστες «δεν ήταν διαδηλωτές που ήρθαν να διαδηλώσουν, αλλά είχαν μπει μέσα στην πορεία με καλυμμένα τα πρόσωπα». Επιβεβαίωσε ότι δεν υπήρχε σύστημα πυρόσβεσης στο κατάστημα, ενώ, όπως είπε ο υπάλληλος Ηλ. Μπούρης, «στο παρελθόν είχαν συμβεί αρκετά περιστατικά που θα έπρεπε να υποψιάσουν για περισσότερη ασφάλεια». Σύμφωνα με τη, συνταξιούχο πια, υπάλληλο, Ελ. Αθανασίου, «είχαμε άνωθεν εντολή να δουλέψουμε. Τους είπαμε ότι αναμένεται μεγάλη συγκέντρωση και μας είπαν μην σας νοιάζει»... Ο Γ. Κόλιας κατέθεσε ότι οι δράστες «ήταν ομάδα με οργάνωση. Είχαν δομή, πήγαιναν συντεταγμένα σαν στρατιωτικοί», ενώ αρκετοί μάρτυρες κατέθεσαν και για την παρουσία μιας ξανθιάς γυναίκας στην ομάδα.

Θυμίζουμε ότι κατηγορούμενοι είναι οι 34χρονοι Θ. Σίψας και Π. Αντρέεβ. Ο πρώτος κατηγορείται για τον εμπρησμό και ο δεύτερος για την επίθεση στο βιβλιοπωλείο «Ιανός». Και οι δύο αρνούνται τις κατηγορίες. Ο Θ. Σίψας, από την αρχή, αμφισβητεί τα στοιχεία της Αστυνομίας, βάσει των οποίων παραπέμφθηκε αντίστοιχα, ενώ ο Π. Αντρέεβ έχει πει ότι βρισκόταν στην εργασία του. Επισημαίνεται ότι για τον εμπρησμό προσήχθησαν άτομα ύποπτα μετά από ένα χρόνο, ενώ κατηγορίες απαγγέλθηκαν δύο χρόνια μετά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ