Τετάρτη 19 Οχτώβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Σήμερα το δικαστήριο για την «Μαρινόπουλος»

Να συνεχίσουν τον αγώνα για τα δικαιώματά τους, καθώς η «διάσωση» της επιχείρησης δεν βάζει τέλος στη δική τους αβεβαιότητα και ανησυχία, καλούν τους εργαζόμενους στο «Μαρινόπουλο» οι Επιτροπές Αγώνα, με αφορμή τη σημερινή συζήτηση στο Πρωτοδικείο για το «σχέδιο εξυγίανσης» που έχει καταθέσει η επιχείρηση, σε συνεργασία με το «Σκλαβενίτη» και τις τράπεζες, το οποίο έχει ήδη εξασφαλίσει τη συμφωνία των πιστωτών, ενώ εκκρεμεί η γνωμοδότηση της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Επιδιώκοντας να παρουσιάσει τη σύμφωνη γνώμη των εργαζομένων ως ένα ακόμα διαπραγματευτικό χαρτί στο σημερινό δικαστήριο, η εργοδοσία τούς ζήτησε να υπογράψουν δήλωση, με την οποία βεβαίωναν ότι «ανεπιφυλάκτως συναινούμε» με το «σχέδιο εξυγίανσης» «και τους ειδικότερους όρους που μας αφορούν», όταν στην πραγματικότητα δεν γνωρίζουν τι προβλέπει και τι επιπτώσεις θα έχει για τους ίδιους.

«Κάθε συγχώνευση συνδυάζεται με απολύσεις, με κλεισίματα καταστημάτων, με αλλαγή των εργασιακών σχέσεων προς το χειρότερο», προειδοποιούν οι Επιτροπές Αγώνα. Αντίστοιχα, κάλεσμα για κοινό αγώνα, ανεξάρτητα από το όνομα του εργοδότη στη μαρκίζα, απευθύνει και η Επιτροπή Αγώνα των Εργαζομένων στο «Σκλαβενίτη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ