Τετάρτη 19 Οχτώβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΙΣ ΔΟΜΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ
Διαδηλώνουν για να μη χάσουν τη δουλειά τους

Από τη χτεσινή διαμαρτυρία στην Αθήνα
Από τη χτεσινή διαμαρτυρία στην Αθήνα
Πανελλαδική κινητοποίηση πραγματοποίησαν χτες στην Αθήνα εργαζόμενοι στις «κοινωνικές δομές αντιμετώπισης της φτώχειας» (κοινωνικά παντοπωλεία, φαρμακεία κ.ά.), διεκδικώντας να συνεχίσουν να δουλεύουν και να μην απολυθούν μετά τη λήξη των προγραμμάτων που χρηματοδοτούν τις σχετικές δομές.

Οπως αναφέρουν, μέχρι τώρα λειτουργούν 168 δομές που εξυπηρετούν 118.000 άτομα. Η κυβέρνηση σταματά τη χρηματοδότησή τους στις 31 Οκτώβρη και αναθέτει τη λειτουργία τους στα Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα (η χρηματοδότηση προέρχεται από το νέο ΕΣΠΑ). Ωστόσο, οι Περιφέρειες δεν έχουν ακόμα προωθήσει τις απαραίτητες διαδικασίες, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να λειτουργήσουν άμεσα τις δομές. Ακόμα προβλέπεται ότι η στελέχωση των δομών θα γίνει μέσω ΑΣΕΠ και επομένως δεν είναι σίγουρο ότι θα επαναπροσληφθούν οι ίδιοι εργαζόμενοι.

Οι εργαζόμενοι που συμμετείχαν στην κινητοποίηση ζήτησαν τη συνέχιση της χρηματοδότησης από την κυβέρνηση, μέχρι οι Περιφέρειες να είναι έτοιμες να λειτουργήσουν τις δομές και να συνεχίσουν να απασχολούνται οι ίδιοι. Σε συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία τους με την αναπληρώτρια υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, η τελευταία δήλωσε, όπως είπαν, ότι «δεν έχει άλλα λεφτά να δώσει», δηλαδή ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να συνεχίσει τη χρηματοδότησή τους.

Η συνάντηση έγινε κάτω από την επιμονή των εργαζομένων, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν αρχικά στο υπουργείο Εργασίας, όπου δεν τους δέχτηκε κανείς, στη συνέχεια πήγαν στη Βουλή όπου έτυχαν της ίδιας αντιμετώπισης και επέστρεψαν στο υπουργείο, όπου έκαναν καθιστική διαμαρτυρία μέχρι να γίνουν δεκτοί. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν εργαζόμενοι από την Αττική, την Πάτρα, το Αγρίνιο, τα Τρίκαλα και τη Θεσσαλονίκη. Στο πλευρό τους βρέθηκαν ο Σπύρος Κωνσταντάς, πρόεδρος του Συνδικάτου ΟΤΑ Νομού Αττικής, και ο Δημήτρης Πελεκούδας, αντιδήμαρχος Πατρέων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ