Τετάρτη 19 Οχτώβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
FIBA - CHAMPIONS LEAGUE
«Εκκωφαντικό» ξεκίνημα από την ΑΕΚ

Εύκολη ευρωπαϊκή πρεμιέρα έκανε χτες η ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ

Icon

Εύκολη ευρωπαϊκή πρεμιέρα έκανε χτες η ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ
Με ιδιαίτερα εκκωφαντικό τρόπο ξεκίνησε τις ευρωπαϊκές της υποχρεώσεις για το νεοσύστατο Champions League της FIBA η ΑΕΚ, που χτες στο ΟΑΚΑ για την 1η αγωνιστική της φάσης των ομίλων επικράτησε άνετα της ουγγρικής Ζoλνόκι με 92-49 (5ο όμιλος). Μάλιστα, αυτή ήταν η δεύτερη συνεχόμενη ευρεία νίκη της ΑΕΚ σε διάστημα τριών ημερών αφού είχε προηγηθεί αυτή επί του Λαυρίου (96-56) για το πρωτάθλημα. Παράλληλα, η ΑΕΚ έφθασε τις 5 επιτυχίες σε ισάριθμα παιχνίδια (δύο για το πρωτάθλημα, ένα για το κύπελλο, ένα για την Ευρώπη) διατηρώντας το αήττητο από την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων.

Στο χτεσινό παιχνίδι η ΑΕΚ κυριάρχησε εξαρχής επιβάλλοντας πλήρως το ρυθμό της απέναντι στην ουγγρική ομάδα, η οποία πάντως με την εμφάνισή της δικαίωσε τα προγνωστικά που την θέλουν ως τον πιο αδύναμο κρίκο του ομίλου, ενώ συν τοις άλλοις απουσίασε και ο Κίνεϊ. Ωστόσο, ανεξαρτήτως της χαμηλής δυναμικής του αντιπάλου, από πλευράς «κιτρινόμαυρων» τα μόλις δύο λάθη στο παιχνίδι, η άψογη αμυντική λειτουργία, οι σωστές επιλογές στην επίθεση και η διάθεση που έδειξαν όλοι οι παίκτες είναι στοιχεία που χαρακτηρίζουν τη χτεσινή εικόνα τους. Στα θετικά συγκαταλέγεται και η καλή παρουσία παικτών που δεν είχαν μέχρι τώρα αρκετό χρόνο συμμετοχής, όπως του κορυφαίου στο χτεσινό παιχνίδι Λαρετζάκη και των νεαρών Σκουλίδα και Τσαλμπούρη.

Τα δεκάλεπτα: 26-13, 50-25, 73-39, 92-49

AEK: Ούκιτς 5, Σάκοτα 8 (6 ριμπάουντ), Βασιλειάδης 10 (2), Μιλόσεβιτς 9 (1), Ντίξον 7 (3/12 σουτ, 4 ριμπάουντ, 5 ασίστ), Φάλκερ, Ιβάνοβιτς 8, Σκουλίδας 2, Γουίλιαμς 10 (2), Τσαλμπούρης 7.

ΖΟΛΝΟΚΙ: Μπάρνιες 6 (2), Ράιτ 8, Χάιντου, Εϊλινγκσφελντ 6 (1), Γουίτμαν 6 (3/12 σουτ), Βοϊβόντα 8 (2/12 σουτ), Τοθ, Ρούντνερ 2, Μπορίσοφ 10 (1), Πόποβιτς 3 (1).

Πρεμιέρα στην Πολωνία ο ΠΑΟΚ

Σήμερα, για την πρεμιέρα του 3ου ομίλου ο ΠΑΟΚ ξεκινάει τις υποχρεώσεις από την Πολωνία αντιμετωπίζοντας τη Ρόσα Ρόντομ (19.30, Νοvasports 2) ψάχνοντας το καλό ξεκίνημα. Ο τεχνικός του «Δικεφάλου», Σούλης Μαρκόπουλος, χαρακτήρισε τη διοργάνωση υψηλού ανταγωνισμού, ενώ μιλώντας για τη σημερινή αντίπαλο την χαρακτήρισε επικίνδυνη ομάδα με όπλο την ταχύτητα και τους αιφνιδιασμούς. Οπως είπε, ένας βασικός στόχος των παικτών του είναι να ελέγξουν το ρυθμό και να μην τους δώσουν χώρο προκειμένου να τρέξουν. Ο Ελληνας τεχνικός θα στερηθεί τις υπηρεσίες του τραυματία Βαγγέλη Μαργαρίτη, που δεν ακολούθησε την αποστολή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ