Πέμπτη 20 Οχτώβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο

ΕΛΑΙΟΥΡΓΟΣΑΠΩΝΟΠΟΙΟΙ: Σε συγκέντρωση στα Δικαστήρια Χαλκίδας καλεί η Πανελλαδική Ενωση Ελαιουργοσαπωνοποιών αύριο, Παρασκευή, στις 9 π.μ., καθώς εκείνη τη μέρα δικάζονται 14 εργαζόμενοι στον «Παπουτσάνη», μεταξύ των οποίων ο πρόεδρος και μέλη της Ενωσης, επειδή στις 8 Φλεβάρη 2013 περιφρουρούσαν την απεργία τους με αίτημα την ανάκληση απόλυσης. Η Πανελλαδική Ενωση Ελαιουργοσαπωνοποιών σε ανακοίνωσή της καταγγέλλει την εργοδοσία του «Παπουτσάνη», η οποία «έχει προβεί σε μηνύσεις σε δεκάδες άλλους εργαζόμενους, επειδή συμμετείχαν και σε άλλες απεργιακές κινητοποιήσεις το επόμενο διάστημα».

ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ: Στάση εργασίας μιας ώρας (από 12 μ. μέχρι 1 μ.μ.) σε όλο τον κλάδο της καθαριότητας στο Νομό Μαγνησίας οργανώνει σήμερα, Πέμπτη 20 Οκτώβρη, το Σωματείο Καθαριστριών - Καθαριστών Ν. Μαγνησίας, με απόφαση της Γενικής Συνέλευσής του, προκειμένου να γίνει παράσταση διαμαρτυρίας στο Συνέδριο της Ιχθυολογίας στη Γεωπονική Σχολή, για την απόφαση του Κοσμήτορα να χρησιμοποιήσει εργολαβικό συνεργείο καθαρισμού στο χώρο του Πανεπιστημίου.

ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ «ΜΠΟΥΤΑΡΗ»: Συνεχίζουν και αυτή τη βδομάδα τις στάσεις εργασίας οι απλήρωτοι εργαζόμενοι της «Ι. ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ & ΥΙΟΣ ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΑΕ» στη Νάουσα. Οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι από το Μάρτη και αποφάσισαν νέες στάσεις εργασίας για χτες, σήμερα και αύριο.

«ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ»: Σε στάση εργασίας (1 μ.μ. - τέλος του ωραρίου) προχωρά σήμερα, Πέμπτη, το Σωματείο Εργαζομένων στις «Κτιριακές Υποδομές ΑΕ» (πρώην ΟΣΚ, ΘΕΜΙΣ, ΔΕΠΑΝΟΜ), ενάντια στην ένταξη της εταιρείας στο λεγόμενο υπερταμείο ιδιωτικοποιήσεων. Στο πλαίσιο της στάσης, οι εργαζόμενοι θα κάνουν Γενική Συνέλευση και στη συνέχεια θα προχωρήσουν σε κινητοποίηση στο υπουργείο Υποδομών, απαιτώντας να συναντηθούν με τον υπουργό.

«PRESSPOINT»: «Στον αέρα» βρίσκονται οι 70 περίπου εργαζόμενοι στα καταστήματα «Presspoint» που λειτουργούν στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», καθώς οι χώροι θα παραχωρηθούν σε νέα μειοδότρια εταιρεία, μετά από το διαγωνισμό που προκηρύχθηκε από το Διεθνή Αερολιμένα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ