Παρασκευή 21 Οχτώβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Κινητοποίηση της ΠΑΣΕΒΕ χτες στη Θεσσαλονίκη

Από τη χτεσινή διαμαρτυρία
Από τη χτεσινή διαμαρτυρία
Παράσταση διαμαρτυρίας, αρχικά έξω από τις Εφορίες Δ, Θ, Ι και στη συνέχεια έξω από το Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησαν χτες το πρωί σωματεία αυτοαπασχολούμενων και μικρών ΕΒΕ που συσπειρώνονται στην ΠΑΣΕΒΕ. Κατήγγειλαν τη φοροληστεία που τους τσακίζει, αλλά και τις συνδικαλιστικές ηγεσίες και τα κόμματα που στηρίζουν την αντιλαϊκή πολιτική.

Με πορεία και φωνάζοντας συνθήματα όπως «Αυτά τα μέτρα, αυτή η πολιτική, των μονοπωλίων είναι εντολή» και «Τίποτε δεν γίνεται αν μένεις θεατής, όλα ανατρέπονται αν ξεσηκωθείς», κατευθύνθηκαν από τις Εφορίες προς το Επιμελητήριο, καλώντας τους επαγγελματίες που συναντούσαν στο δρόμο τους να μη σκύψουν το κεφάλι, να πυκνώσουν τις γραμμές του αντιμονοπωλιακού κινήματος των ΕΒΕ.

Με την παρουσία τους στο Επιμελητήριο, σηματοδότησαν ότι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, για τις οποίες συζητάνε κυβέρνηση και «κοινωνικοί εταίροι», καμία σχέση δεν έχουν με τους μικρούς και αυτοαπασχολούμενους, με αυτούς που χρωστάνε, που μένουν ανασφάλιστοι, που βρίσκονται στο «κόκκινο» απ' όλες τις απόψεις.

Απαίτησαν: Να καταργηθούν οι φορολογικοί νόμοι που τσακίζουν το ήδη λεηλατημένο εισόδημά τους από το πρώτο ευρώ. Να καταργηθούν τα χαράτσια του τέλους επιτηδεύματος, του ΕΝΦΙΑ, της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης. Καμία κατάσχεση πρώτης κατοικίας, επαγγελματικής στέγης, μεταφορικών μέσων, τραπεζικών λογαριασμών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ