Σάββατο 22 Οχτώβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Συσκέψεις με εργαζόμενους στον όμιλο ΟΤΕ

Σε συσκέψεις και συνελεύσεις καλούν τους εργαζόμενους στον Ομιλο ΟΤΕ οι Σωματειακές Επιτροπές του ΣΕΤΗΠ. Το πρόγραμμα των συσκέψεων είναι το εξής: Σήμερα, Σάββατο, στις 5 μ.μ., (Χαλκοκονδύλη 37, 2ος όροφος), από την Επιτροπή στο κτίριο ΝΥΜΑ. Την Κυριακή, στις 11 π.μ., στο Στέκι Εργαζομένων και Νεολαίας (Πατησίων 252), από την Επιτροπή στις εγκαταστάσεις του Αγίου Στεφάνου και στις 12 μ., στα γραφεία του ΣΕΤΗΠ στο ΕΚΑ, από την Επιτροπή των εργαζομένων σε πλατεία Αμερικής - Γαλάτσι.

Οι Σωματειακές Επιτροπές υπογραμμίζουν την ανάγκη οι εργαζόμενοι να διεκδικήσουν την υπογραφή ΣΣΕ. «Η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας δεν είναι ένα κομμάτι απλό χαρτί», αναφέρουν, και ζητούν να διασφαλιστούν τα ωράρια, να βελτιωθούν οι συνθήκες εργασίας, να αυξηθούν οι μισθοί και να μπει τέρμα στο αίσχος των ατομικών συμβάσεων και της «ενοικιαζόμενης» εργασίας, με την υπογραφή μιας ενιαίας Σύμβασης στον Ομιλο ΟΤΕ.

Στο μεταξύ, η Διοίκηση του Ομίλου «ενημέρωσε» με επιστολή της στις αρχές του μήνα τους εργαζόμενους για τα «επενδυτικά σχέδια» του ΟΤΕ, ύψους 700 εκατομμυρίων ευρώ, και τα εμπόδια που θέτουν οι ανταγωνιστές στην υλοποίησή τους. Οπως καταγγέλλει το ΣΕΤΗΠ, η Διοίκηση «προσπαθεί να εντάξει τους εργαζόμενους στον όμιλο στον ανταγωνισμό με τα άλλα μονοπώλια της αγοράς τηλεπικοινωνιών που έχει ενταθεί το τελευταίο διάστημα».

Απέναντι σε αυτήν την προσπάθεια απαντά: «Ο ανταγωνισμός τους δεν μας αφορά. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τους συναδέλφους στις άλλες εταιρείες τηλεπικοινωνιών που δέχονται την ίδια επίθεση που δεχόμαστε κι εμείς στον όμιλο ΟΤΕ. Δεν είμαστε ανταγωνιστές είμαστε συνάδελφοι. Είμαστε όλοι στο αντίπαλο στρατόπεδο από αυτό των εργοδοτών οι οποίοι είναι ταξικά ενωμένοι απέναντί μας».

Τέλος, το ΣΕΤΗΠ προχωρά σε Γενική Συνέλευση τη Δευτέρα 7 Νοέμβρη, στις 6.30 μ.μ., στα γραφεία του Συνδικάτου Οικοδόμων (Βερανζέρου 1, πλατεία Κάνιγγος). «Δυναμώνουμε το σωματείο μας, το ΣΕΤΗΠ, εκλέγουμε τους δικούς μας αντιπροσώπους για την Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΠΑΜΕ στις 19-20 Νοέμβρη», αναφέρει το κάλεσμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ