Κυριακή 19 Αυγούστου 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΣΚΕΨΕΙΣ - ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ

Αγαπητέ «Ρίζο»

Ο δρόμος

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ. Είμαι ένας φτωχός χωρικός από τα Κερδύλια Σερρών και έχω ένα χωράφι πέντε στρεμμάτων με εκατό λιόδεντρα. Οταν έγινε η Εγνατία Οδός, αυτός ο μεγάλος δρόμος, μου έκοψε το δρόμο που πήγαινα στο χωράφι μου, με αποτέλεσμα να μην μπορώ να έχω πρόσβαση σ' αυτό. Τα χωράφια που πάτησε ο δρόμος για να γίνει, τα αποζημίωσε το κράτος, γιατί λοιπόν δεν αποκαθιστά και τους δρόμους που χάλασε, μόνο μου δίνει συμβουλές, να βρω μόνος μου τρόπο να πηγαίνω στο χωράφι μου;

Πώς εγώ φτωχός αγρότης να φτιάξω μόνος μου δρόμο; Το χωράφι μου φέτος δεν οργώθηκε και έμεινε αράντιστο. Τι πρέπει να κάνω, να το εγκαταλείψω; Αυτό το χωράφι έβγαζε το λαδάκι πέντε φτωχοοικογενειών, εργαζομένων και άνεργων, πως λοιπόν να το αφήσουμε στο έλεός του; Είμαι απελπισμένος, όπου και αν πήγα με στέλνουν ο ένας στον άλλον. Γράψτε κάτι για το πρόβλημά μου αυτό, μήπως συγκινηθεί κανένας αρμόδιος και βρεθεί μια λύση, γιατί αλλιώς, και γω δεν ξέρω τι θα κάνω.

Εγκλήματα

Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Αγιας Παρασκευής και πέριξ Δήμων. Το ΔΣ του Σωματείου μας με απόφασή του καταδικάζει την γκανγκστερική απαγωγή του ηγέτη της Γιουγκοσλαβίας Σλ. Μιλόσεβιτς, καθώς και την προσαγωγή του στο νατοϊκό δικαστήριο της Χάγης, ενέργεια που έχει σαν στόχο της να τρομοκρατήσει τους λαούς σε παγκόσμια κλίμακα. Σκοπός των Νατοϊκών και των ιμπεριαλιστών Αμερικανών είναι να δημιουργήσουν ένα νέο διεθνές «δίκαιο», όπου οι θύτες θα δικάζουν τα θύματά τους.

Οι Αμερικανονατοϊκοί και οι ηγέτες της ΕΕ που είναι υπεύθυνοι για τη διατάραξη της ειρήνης στα Βαλκάνια, για το βομβαρδισμό και τις δολοφονίες αμάχων, τη μόλυνση του περιβάλλοντος και τις καταστροφές, σέρνουν ξεδιάντροπα στα δικαστήρια τον ηγέτη της Γιουγκοσλαβίας, μόνο και μόνο επειδή αντιστάθηκε στα δολοφονικά σχέδια τους.

Καταδικάζουμε επίσης την εγκάθετη σημερινή γιουγκοσλαβική ηγεσία, η οποία χωρίς ίχνος ντροπής αντάλλαξε τον Μιλόσεβιτς, την τιμή και περηφάνια του λαού, με μια χούφτα δολάρια.

Η εγκληματική και καταστροφική πορεία των Νατοϊκών και Αμερικανών ιμπεριαλιστών, με στόχο την παγκοσμιοποίηση, δε σταματούν στα Βαλκάνια. Ετοιμάζουν νέα μέτωπα στη Μέση Ανατολή στη Νότια-Ανατολική Ευρώπη, με κύριο στόχο πάντα, την πρόσβασή τους στις πλουτοπαραγωγικές πηγές του Κακαύσου και της Κασπίας. Ετσι, λοιπόν, μπροστά σ' αυτήν την πολύ επικίνδυνη κατάσταση, μόνον ο ενωμένος αντινατοϊκός, αντιιμπεριαλιστικός αγώνας των λαών πανευρωπαϊκά, παγκόσμια, μπορεί ν' ανατρέψει τη νέα τάξη πραγμάτων. Εξάλλου τα τελευταία γεγονότα της Γένοβας μας δείχνουν, την παραπέρα πορεία της ΕΕ. Η Ιστορία θα γράψει με τα μελανότερα χρώματα για όλους αυτούς -ηγεσίες κρατών, κόμματα, κινήματα, ομάδες, «προσωπικότητες», «σοσιαλιστές», «προοδευτικούς»- που στηρίζουν και συμμετέχουν στην εγκληματική αυτή τους πορεία, κατά της ανθρωπότητας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνέχιση πολέμου με άλλα μέσα... (2006-03-25 00:00:00.0)
Η «λογική» των τρομοκρατών (2002-05-12 00:00:00.0)
Σθεναρή στάση Μιλόσεβιτς (2001-08-31 00:00:00.0)
Αυτό θα πει ορθογραφία! (2001-07-17 00:00:00.0)
Να φύγει το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια (2001-04-03 00:00:00.0)
Για τα αργύρια των Αμερικανών... (2001-04-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ