Πέμπτη 3 Νοέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΠΑΜΦΟΙΤΗΤΙΚΑ - ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ
Πάνω από 90 Σύλλογοι διαδηλώνουν σήμερα απ' άκρη σ' άκρη της Ελλάδας

Σε 17 πόλεις της Ελλάδας θα ακουστεί σήμερα η φωνή πάνω από 90 φοιτητικών και σπουδαστικών συλλόγων που συσπειρώνονται κάτω από το αίτημα αιχμής για αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν σπουδές υψηλού επιπέδου, ενάντια στο μαύρο μέτωπο κυβέρνησης - ΕΕ - ΔΝΤ.26 Φοιτητικοί και σπουδαστικοί σύλλογοι στην Αττική, 24 στην Πάτρα, 15 στην Κρήτη, 6 στη Θεσσαλονίκη, 6 στα Γιάννενα, σύλλογοι του Πύργου, της Ναυπάκτου, της Κέρκυρας, της Ξάνθης, της Κομοτηνής, της Ρόδου, της Μυτιλήνης, της Λαμίας, της Φλώρινας, της Χαλκίδας, της Καλαμάτας, του Ναυπλίου και της Τρίπολης διαδηλώνουν σήμερα (χθες έγινε διαδήλωση και στη Λάρισα) στις εξής πόλεις:

  • Αθήνα, στις 2 μ.μ., στα Προπύλαια
  • Θεσσαλονίκη, στις 12.30 μ.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου
  • Πάτρα, στις 6.30 μ.μ., στην πλατεία Γεωργίου
  • Ηράκλειο (παγκρήτιο συλλαλητήριο), στη 1 το μεσημέρι, στην πλατεία Λιονταριών
  • Γιάννενα, στις 6.30 μ.μ., στο Δημαρχείο
  • Κέρκυρα, στις 2 μ.μ., στο Ψυχιατρείο
  • Τρίπολη, στις 11 π.μ., στην Πρυτανεία
  • Ναύπλιο, στις 12 το μεσημέρι, στο κεντρικό κτίριο της σχολής
  • Καλαμάτα, στις 6.30 μ.μ., στην πλατεία 23ης Μαρτίου
  • Ξάνθη, στις 6.30 μ.μ., στο Πολυτεχνείο (ΠΡΟΚΑΤ)
  • Κομοτηνή, στη 1.30 μ.μ., στην Παλιά Νομική
  • Κοζάνη, στις 7.30 μ.μ., στο Ρολόι
  • Ρόδος, στις 12 το μεσημέρι, στην είσοδο του Πανεπιστημίου
  • Μυτιλήνη, στις 12 το μεσημέρι, στο Πανεπιστήμιο
  • Φλώρινα, στις 12 το μεσημέρι, στη Λέσχη του Πανεπιστημίου
  • Λαμία, στις 11 π.μ., στην πλατεία Πάρκου
  • Χαλκίδα, στις 12 το μεσημέρι, στο ΤΕΙ
Πολύμορφες δράσεις στο φόντο των συλλαλητηρίων

Σημαντική «μαγιά» για τη μεγάλη ανταπόκριση των φοιτητικών και σπουδαστικών Συλλόγων στα σημερινά συλλαλητήρια αποτελούν οι αγώνες και οι δράσεις του προηγούμενου διαστήματος για προβλήματα μέσα στις σχολές, προβλήματα που προκαλούν η υποχρηματοδότηση και η αντιδραστική κατεύθυνση στην οποία στρέφεται και η τριτοβάθμια εκπαίδευση και που η απάντηση σε αυτά «δένεται» με τη διεκδίκηση αιχμής του σημερινού συλλαλητηρίου για αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν σπουδές υψηλού επιπέδου.

Ενδεικτικό παράδειγμα των παραπάνω, αποτελούν οι σπουδαστικοί Σύλλογοι του ΤΕΙ Πάτρας. «Με το καλημέρα» στο Σύλλογο της ΣΤΕΦ έγινε εκδήλωση υποδοχής πρωτοετών, όπου πέρασαν 150 νέα μέλη του Συλλόγου, ενημερώθηκαν για τις θέσεις του, μοιράστηκε σχετική ανακοίνωση, ακολούθησε γλέντι που βοήθησε περισσότερα νέα μέλη να αισθάνονται το Σύλλογο δικό τους κομμάτι και να αντιληφθούν ότι μέσα από αυτόν και τη συλλογική διεκδίκηση είναι ο μόνος τρόπος να έχεις σήμερα κάποια κατάκτηση.

Πραγματοποιήθηκαν συνελεύσεις πρωτοετών στα τμήματα Ηλεκτρολόγων και Μηχανολόγων και στο 4ο έτος Πολιτικών Μηχανικών, ώστε να συντονιστούν οι διεκδικήσεις τους στο έτος και να συζητηθεί η οργάνωση του σημερινού πανελλαδικού συλλαλητηρίου.

Επανασυγκροτήθηκαν Πολιτιστικές και Αθλητικές επιτροπές σε Συλλόγους με εξειδικευμένο πλαίσιο διεκδικήσεων για τα ιδιαίτερα μέτωπα του Αθλητισμού και του Πολιτισμού.

Το ΔΣ της ΣΤΕΦ συνεδρίαζε και διαμόρφωνε εισήγηση προς τις γενικές συνελεύσεις του Συλλόγου. Εγιναν δύο Γενικές Συνελεύσεις που εκτίμησαν τις πολλές δράσεις του Συλλόγου, αλλά και συζήτησαν για την οργάνωση του συλλαλητηρίου. Για σήμερα αποφάσισαν μονοήμερη κατάληψη της σχολής, της κεντρικής διοίκησης και της οικονομικής υπηρεσίας του ΤΕΙ, ενώ τις προηγούμενες μέρες, λόγω του ότι δεν έχει δοθεί ακόμα κάρτα σίτισης στους σπουδαστές προχώρησαν σε άνοιγμα του εστιατορίου. Εκαναν κινητοποιήσεις στον πρόεδρο του ΤΕΙ, στον αντιπρόεδρο ακαδημαϊκών υποθέσεων, στους προέδρους των Τμημάτων και των Σχολών για το ζήτημα του ορίου δήλωσης μαθημάτων και τις ελλείψεις καθηγητών. Ακόμα, κινητοποίηση στον πρόεδρο του ΤΕΙ και τον αντιπρόεδρο υπεύθυνο σπουδαστικής μέριμνας, με αποτέλεσμα οι 48 πρωτοετείς σπουδαστές που έκαναν αίτηση να πάρουν όλοι δωμάτιο στην Εστία. Πραγματοποιήθηκε συνάντηση με το Δήμο, όπου τέθηκε το ζήτημα της πάγιας ανάγκης για στέγαση όλων των σπουδαστών. Για τη μετακίνηση πραγματοποιήθηκε κινητοποίηση στο αστικό ΚΤΕΛ Πάτρας, όπου κατατέθηκαν τα αιτήματα για δωρεάν μετακίνηση.

Στο Σύλλογο της ΣΕΥΠ έγιναν, με αιχμή τις «αλυσίδες μαθημάτων», μαζικές συνελεύσεις σε όλα τα έτη του τμήματος Λογοθεραπείας, όπου εξέλεξαν επιτροπές, στη συνέλευση τμήματος δημιουργήθηκε Επιτροπή Λογοθεραπείας, η οποία συντονίζει τη δράση όλων αυτών των επιτροπών. Παράλληλα, ο Σύλλογος έκανε ΔΣ και ΓΣ, όπου πάρθηκε απόφαση για συντονισμό της δράσης μέχρι το σημερινό συλλαλητήριο, πραγματοποιώντας κινητοποιήσεις στη συνέλευση των καθηγητών του τμήματος και στη Σύγκλητο.

Στο ΤΕΙ Ναυπάκτου, με πρωτοβουλία του ΔΣ, συνεδρίασε μαζικά ο Σύλλογος μετά από καιρό και κινητοποιήθηκε για το οξυμένο ζήτημα της στέγασης στον πρόεδρο του Τμήματος. Κατόπιν αυτού, πάρθηκε απόφαση για συμμετοχή στο σημερινό συλλαλητήριο στην Πάτρα.

Οι Σπουδαστικοί Σύλλογοι ΣΤΕΦ, ΣΔΟ, ΣΕΥΠ, Ναυπάκτου και Πύργου, σε κοινή κατεύθυνση, αποφάσισαν ότι θα ενώσουν τις φωνές τους στο συλλαλητήριο στην Πάτρα σήμερα στην Πλατεία Γεωργίου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Διαδηλώνουν στους δρόμους στις 7 Νοέμβρη (2017-11-01 00:00:00.0)
Αύριο διαδηλώνουν σε όλη τη χώρα (2016-11-02 00:00:00.0)
Πάνω από 50 Σύλλογοι διαδηλώνουν σε 7 μεγάλες πόλεις της Ελλάδας (2016-10-27 00:00:00.0)
Κινητοποιήσεις των σπουδαστών ΤΕΙ στις 12 Δεκέμβρη (2012-12-08 00:00:00.0)
Σήμερα οι κινητοποιήσεις (2008-11-21 00:00:00.0)
Πλούσιο αγωνιστικό πρόγραμμα (2008-11-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ