Παρασκευή 17 Αυγούστου 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δείγμα θετικόν

Το 0-0 στη Μόσχα αρχή για ένα ελπιδοφόρο ξεκίνημα

Ο Γεωργιάδης σε μια προσπάθειά του στο ματς κόντρα στη Ρωσία

Sportidea

Ο Γεωργιάδης σε μια προσπάθειά του στο ματς κόντρα στη Ρωσία
«Λευκή» ισοπαλία (0-0) απέσπασε η Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου των ανδρών απέναντι στο αντίστοιχο συγκρότημα της Ρωσίας, υπό το βλέμμα του νέου Ομοσπονδιακού τεχνικού, Οττο Ρεχάγκελ. Ο Γερμανός τεχνικός, παρακολούθησε από τις εξέδρες του σταδίου «Λουζνίκι» της Μόσχας, τις προσπάθειες των διεθνών μας, προσπαθώντας να βγάλει τα πρώτα του συμπεράσματα από τη νέα του θέση, στην οποία όμως καθόταν για το συγκεκριμένο παιχνίδι ο Νίκος Χρηστίδης. Οι Ελληνες παίκτες, πάντως, με ανανεωμένο ηθικό, έδειξαν πως μπορούν κάτι καλύτερο καθώς, παρά την πίεση, ήταν σε θέση να πετύχουν ένα τέρμα.

Αν και στην αρχή, οι διεθνείς μας παρουσιάστηκαν δυνατοί και αποφασιστικοί στις προσπάθειές τους, το αποτέλεσμα δεν ήταν το καλύτερο. Από την άλλη, οι Ρώσοι μετά το αρχικό μούδιασμα, πέρασαν στην αντεπίθεση χωρίς όμως να φτάσουν με αξιώσεις στο τελικό αποτέλεσμα. Στην επανάληψη όμως, ο Ελευθερόπουλος, ήταν αυτός που με τις επεμβάσεις του, κράτησε απαραβίαστη την εστία του και κέρδισε την προσοχή του Ρεχάγκελ.

ΡΩΣΙΑ: Φιλιμόνοφ, Κοκλόφ (46` Τσουγκαΐνοφ), Νικιφόροφ (46` Χλεστόφ), Σμέρτιν (46` Αλένιτσεφ), Καργιάκα (46` Σέμακ), Κόφτουν, Ονόπκο, Καρπίν (46` Γκούσεφ), Τίτοφ (62` Ισμαήλοφ), Μοστοβόι, Μπέσαντσικ (70` Ποπόφ)

ΕΛΛΑΔΑ: Ελευθερόπουλος, Λάκης, Βενετίδης, Νταμπίζας, Αμανατίδης, Κ. Κωνσταντινίδης (73` Π. Κωνσταντινίδης), Ζαγοράκης (82` Κατσιαμπής), Καραγκούνης (82` Βρύζας), Γεωργιάδης (66` Γιαννακόπουλος), Μαχλάς (55` Χαριστέας), Λυμπερόπουλος (55` Ζήκος)

Ο νέος τεχνικός, έμεινε ικανοποιημένος από την εμφάνιση των παικτών του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος και ειδικά από τον Ελευθερόπουλο, που έδειξε ότι βρίσκεται σε αγωνιστική φόρμα. «Είμαι ικανοποιημένος από την εμφάνιση και έχω εντυπωσιαστεί από την παρουσία του Ελευθερόπουλου. Με τις επεμβάσεις του κράτησε το αποτέλεσμα όποτε χρειάστηκε. Αν ήμασταν καλύτεροι στην τελική προσπάθεια θα μιλούσα για ιδανική εμφάνιση. Εμεινα έκπληκτος. Η ομάδα ήταν πειθαρχημένη και σοβαρή. Ηταν μία σημαντική εμφάνιση και ένα καλό αποτέλεσμα. Θα συνεχίσω τις επαφές μου με τους παίκτες για να τους γνωρίσω καλύτερα».

Από την άλλη, ο Νίκος Χρηστίδης τόνισε: «Η Εθνική αξίζει και είναι σε θέση να παίρνει και αποτελέσματα. Εχει αυτό το δικαίωμα. Η Ρωσία είναι παραδοσιακή δύναμη και της εύχομαι να προκριθεί στην τελική φάση του Μουντιάλ». Ο Οττο Ρεχάγκελ δεν επέστρεψε μαζί με την υπόλοιπη αποστολή, καθώς ταξίδεψε στη Γερμανία, για να ετοιμάσει τα πράγματά του, προκειμένου να εγκατασταθεί μόνιμα στην Αθήνα. Επόμενος σταθμός του Γερμανού τεχνικού είναι το Λονδίνο, αφού θα δώσει το «παρών» στο παιχνίδι Τσέλσι- Νιουκάστλ όπου και θα παρακολουθήσει τον Νίκο Νταμπίζα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ