Παρασκευή 17 Αυγούστου 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΧΑΝΤΜΠΟΛ
Χαμογελά η... Εθνική

Δύο γνώριμους από το πρόσφατο παρελθόν καλείται να αντιμετωπίσει η Εθνική μας ομάδα χάντμπολ των ανδρών. Σύμφωνα με την κλήρωση, που έγινε την περασμένη Κυριακή, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα αγωνιστεί απέναντι στη Βοσνία και την ΠΓΔΜ στο πλαίσιο του 5ου Ομίλου για την προκριματική φάση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος, το οποίο θα γίνει το 2003 στην Πορτογαλία.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Σουηδός Ουλφ Σέφερτ, έκρινε ως ικανοποιητική την κλήρωση, καθώς πρόκειται για δύο ομάδες τις οποίες οι Ελληνες διεθνείς γνωρίζουν. «Θεωρώ ικανοποιητική την κλήρωση για την ομάδα μου. Με τη Βοσνία πέρσι δώσαμε δυο παιχνίδια. Το ένα ήταν επιτυχημένο για εμάς και το δεύτερο όχι. Νομίζω ότι αν προσέξουμε το παιχνίδι στη Βοσνία, θα έχουμε μια καλύτερη τύχη. Η ΠΓΔΜ στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος είχε χάσει από το Ισραήλ. Τώρα δε γνωρίζω ακριβώς σε τι κατάσταση βρίσκεται», τόνισε ο Σέφερτ και δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις πολιτικές εξελίξεις στη γειτονική χώρα και στις επιδράσεις τους στον αθλητισμό: «Πιστεύω όμως ότι τα πολιτικά γεγονότα στη χώρα τους θα έχουν επιδράσει δυσμενώς και στον αθλητισμό. Είναι θετικό ότι συμμετέχουμε σε όμιλο των τριών και όχι των τεσσάρων ομάδων, αφού από όλους τους ομίλους προκρίνεται μόνο ο πρώτος».

Το πρόγραμμα των αγώνων της Εθνικής, που θα διεξαχθούν το Γενάρη του 2002, έχει ως εξής:

1η αγωνιστική 9/1-11/1 ΠΓΔΜ-Ελλάδα, 2η αγωνιστική 12/1-13/1 Ελλάδα-ΠΓΔΜ, 3η αγωνιστική 16/1-18/1 Ελλάδα-Βοσνία, 4η αγωνιστική 19/1-20/1 Βοσνία-Ελλάδα.

Οι υπόλοιποι όμιλοι της προκριματικής φάσης είναι:

Α΄ Ομιλος: Λευκορωσία, Λιθουανία, Βουλγαρία, Λετονία, Β΄ Ομιλος: Ουγγαρία, Ιταλία, Τουρκία, Βέλγιο, Γ΄ Ομιλος: Ολλανδία, Φινλανδία, Αυστρία, Γεωργία, Δ΄ Ομιλος: Νορβηγία, Σλοβακία, Ρουμανία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ