Τρίτη 15 Νοέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΑΙΔΕΙΑ
1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ - 1ο ΛΥΚΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ
Σε κοντέινερ εδώ και οκτώ χρόνια!

Κινητοποίηση σήμερα για άμεση λύση του προβλήματος

«Η υπομονή μας εξαντλήθηκε» δηλώνουν οι γονείς του 1ου Γυμνασίου και 1ου Λυκείου Ηρακλείου Κρήτης, που τα παιδιά τους κάνουν μάθημα εδώ και οκτώ χρόνια σε κοντέινερ («παράγκες» τα χαρακτηρίζουν οι γονείς) στο χώρο της αυλής.

Το Καπετανάκειο, ένα ιστορικό κτίριο που στεγάζει το 1ο Γυμνάσιο και Λύκειο, αντιμετωπίζει έντονο κτιριακό πρόβλημα και όπως εξηγούν οι γονείς, «πάνω από 800 μαθητές και εκπαιδευτικοί στριμώχνονται σε λίγα τετραγωνικά που έχουν μείνει για προαύλιο, δίπλα στο ερειπωμένο γιαπί, πλάι στις λαμαρίνες περίφραξης, μέσα στη σκόνη, με καθημερινό κίνδυνο για το χειρότερο ατύχημα (από τύχη πέρυσι στην κακοκαιρία ιπτάμενη λαμαρίνα δεν χτύπησε κάποιους)! Δεν θα περιμένουμε άλλο», δηλώνουν οι γονείς. Σήμερα, Τρίτη 15 Νοέμβρη, στις 12.00 το μεσημέρι, προχωρούν μαζί με τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές των δύο σχολείων σε πορεία διαμαρτυρίας από το Καπετανάκειο στην Περιφέρεια και το Δήμο. Απαιτούν από κάθε αρμόδιο λύση εδώ και τώρα, ξεπέρασμα κάθε γραφειοκρατικού εμποδίου και άμεση εκκίνηση των εργασιών αποκατάστασης του κτιρίου.

«Η ζωή και το μέλλον των παιδιών μας δεν μπορούν να περιμένουν», λένε οι γονείς, που ξεκαθαρίζουν ότι οποιαδήποτε αναβολή, μετά από οκτώ χρόνια αναμονής, θα την θεωρήσουν σαν «έλλειψη πολιτικής βούλησης να λυθεί το πρόβλημα».

Απόφαση για συμμετοχή στη σημερινή κινητοποίηση έχει πάρει και η Ενωση Συλλόγων Γονέων Ηρακλείου, ενώ η ΕΛΜΕ καλύπτει τους εκπαιδευτικούς με στάση εργασίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ