Πέμπτη 17 Νοέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
Στην Ινδία ο Πρόεδρος του Ισραήλ

ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ.--

«Σημαντικό σύμμαχο και στενό φίλο του Ισραήλ, κράτος με το οποίο έχουμε πολλά κοινά» χαρακτήρισε την Ινδία ο Πρόεδρος του Ισραήλ, Ρέουβεν Ρίβλιν, πριν ξεκινήσει την πρώτη επίσημη επίσκεψη Ισραηλινού Προέδρου στη συγκεκριμένη ασιατική χώρα μετά από 20 χρόνια. Πρόκειται για εξαήμερες επαφές, όχι μόνο στο Νέο Δελχί, αλλά και στις περιοχές Αγκρα, Καρνάλ, Τσαντιγκάρ, Μουμπάι. Στην ισραηλινή αντιπροσωπεία συμμετέχουν και εκπρόσωποι πολλών επιχειρήσεων. Μία από αυτές είναι η εταιρεία «Water Gen», που δραστηριοποιείται στη διαχείριση υδάτινων πόρων, έναν τομέα που με δεδομένο τις αυξημένες διατροφικές ανάγκες του τεράστιου ινδικού πληθυσμού, γεννά πολλές ορέξεις σε ισχυρά μονοπώλια.

Ινδικά ΜΜΕ μετέδιδαν ότι οι δυο πλευρές συμφώνησαν να διευρύνουν κι άλλο τη βάση της ήδη στενής τους συνεργασίας, να συντονίσουν τις δράσεις τους ειδικά στην «άμυνα» και την «καταπολέμηση του εξτρεμισμού». Επίσης, συμφώνησαν να δυναμώσουν τη συνεργασία τους και στο εμπόριο, αλλά και σε επενδύσεις σε διάφορους τομείς, με τον Ρίβλιν να σημειώνει χαρακτηριστικά ότι «είμαστε έτοιμοι να παράξουμε στην (ίδια την) Ινδία αλλά και με την Ινδία».

Να σημειωθεί, πάντως, ότι η Ινδία είναι και ένας από τους καλύτερους πελάτες της στρατιωτικής βιομηχανίας του Ισραήλ (και γενικά ένας από τους μεγαλύτερους εισαγωγείς οπλικών συστημάτων στον κόσμο).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ