Παρασκευή 18 Νοέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ
Ευρωπαϊκή κόντρα «αιωνίων» στο ΟΑΚΑ

Μετά την αναμέτρησή τους για το πρωτάθλημα, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός κοντράρονται σήμερα και για την Ευρωλίγκα

Icon

Μετά την αναμέτρησή τους για το πρωτάθλημα, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός κοντράρονται σήμερα και για την Ευρωλίγκα
Εχοντας αφήσει στον καθένα διαφορετική ...γεύση η 7η αγωνιστική, οι δύο «αιώνιοι», Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός, έχουν σήμερα στο ΟΑΚΑ (21.15 Νοvasports 2) το πρώτο ευρωπαϊκό τους ραντεβού αφού θα κοντραριστούν για την 8η αγωνιστική της Ευρωλίγκας. Ουσιαστικά, αυτή είναι η δεύτερη μεταξύ τους αναμέτρηση καθώς είχε προηγηθεί η κόντρα για το πρωτάθλημα στο ΣΕΦ, που είχε λήξει με άνετη επικράτηση του Ολυμπιακού, κάτι που είχε κοστίσει τη θέση στον τότε τεχνικό των «πρασίνων», Αργύρη Πεδουλάκη. Οι δύο ομάδες προέρχονται από διαφορετική εικόνα στη μόλις πριν από 48 ώρες υποχρέωσή τους για την ίδια διοργάνωση, με τον Ολυμπιακό να έχει πάρει σπουδαία νίκη επί της Μπαρτσελόνα στην έδρα του και τον Παναθηναϊκό, αν και μαχόμενος, τελικά να χάνει από τη Ρεάλ στη Μαδρίτη. Οπως και να έχει, το γεγονός ότι έχουν αυτή τη στιγμή κοινό απολογισμό (4 νίκες - 3 ήττες) και ουσιαστικά ισοβαθμούν (πρακτικά ο Ολυμπιακός είναι 5ος και ο ΠΑΟ 6ος), καθιστά το σημερινό παιχνίδι ιδιαίτερα κομβικό και για τους δύο.

ΠΑΟ: Ζητείται ανάταση

Με τα σημαντικά λάθη στο τέλος του αγώνα με τη Ρεάλ να του στερούν ένα πολύτιμο διπλό, ο Παναθηναϊκός στην ελληνική μονομαχία θέλει σήμερα με όπλο την έδρα του να επανέλθει σε βαθμολογική και ψυχολογική ανάκαμψη. Παράλληλα, κόντρα στον μεγάλο του αντίπαλο, επιδιώκει να πάρει και μια άτυπη ρεβάνς για την ήττα στο ΣΕΦ στο πρωτάθλημα. Χωρίς πλέον και τον Γκιστ, που τραυματίστηκε στον αγώνα με τους Μαδριλένους και χάνει το σημερινό αγώνα (το λιγότερο κακό γιατί αρχικά εκτιμήθηκε μεγαλύτερη ζημιά), οι «πράσινοι» έχουν αρκετούς λόγους να θέλουν τη νίκη. Αρκεί βέβαια, όπως τόνισε και ο τεχνικός τους, Τσάβι Πασκουάλ, που θα πάρει μια πρώτη γεύση από κόντρα των «αιωνίων», οι παίκτες του να μείνουν συγκεντρωμένοι μειώνοντας στο ελάχιστο τα όποια λάθη, που μπορεί να αποβούν καθοριστικά για το αποτέλεσμα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Προπορεύεται σε... ψυχολογία

Αν και μια κόντρα επιπέδου Ευρωλίγκας έχει σίγουρα τις δικές της ιδιαιτερότητες, όταν όμως αυτή γίνεται μεταξύ των δύο «αιωνίων» του ελληνικού μπάσκετ προφανώς και πολλά άλλα είναι αυτά που παίζουν ρόλο. Και σε αυτά ο Ολυμπιακός δείχνει να είναι ένα κλικ πιο μπροστά από τους «πράσινους», όπως η ψυχολογία. Κάτι που προκύπτει τόσο από την προηγούμενη επικράτησή τους για το πρωτάθλημα όσο και από το γεγονός ότι οι «ερυθρόλευκοι» πάνε στο ΟΑΚΑ έχοντας τη σημαντική νίκη επί της Μπαρτσελόνα. Την ίδια ώρα, η πολύ καλή αμυντική εικόνα κόντρα στην Μπαρτσελόνα χαροποίησε ιδιαίτερα τον Γιάννη Σφαιρόπουλο, ο οποίος τόνισε πως κάτι αντίστοιχο θέλει να δει και σήμερα από τους παίκτες του. Προβλήματα απουσιών δεν αντιμετωπίζει ο Ελληνας κόουτς, ωστόσο άγνωστο παραμένει το τι θα πράξει με τη συμμετοχή του Γιανγκ, ο οποίος κόντρα στην Μπαρτσελόνα δεν χρησιμοποιήθηκε καθόλου.

  • Aλλα σημερινά παιχνίδια: Γαλατασαράι - Νταρουσάφακα (19.00 Νοvasports 2), ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Ζαλγκίρις (19.00 Νovasports 3), Μπαρτσελόνα - Ρεάλ Μαδρίτης (22.00 ΕΡΤ).
  • Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 7 αγώνες): ΤΣΣΚΑ Μόσχας 13, Ρεάλ Μαδρίτης 12, Νταρουσάφακα 12, Μπασκόνια 11, Ολυμπιακός 11, Παναθηναϊκός 11, Αρμάνι Μιλάνο 11, Μπαρτσελόνα 11, Φενερμπαχτσέ 11, Μακάμπι Τελ Αβίβ 19, Ερυθρός Αστέρας 10, Εφές 10, Μπάμπεργκ 9, Ζαλγκίρις Κάουνας 9, Ούνιξ 9, Γαλατασαράι 8.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ