Σάββατο 19 Νοέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΒΟΛΦΣΜΠΟΥΡΓΚ.-- Σε περικοπή έως και 30.000 θέσεων εργασίας μέχρι το 2021, προκειμένου να ενισχυθεί η κερδοφορία της και να χρηματοδοτηθεί η στροφή της αυτοκινητοβιομηχανίας σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα και οχήματα χωρίς οδηγό μετά το dieselgate, προχώρησε η «Volkswagen», με στόχο την ετήσια εξοικονόμηση 3,7 δισ. ευρώ. Η περικοπή αφορά και σε 23.000 θέσεις εργασίας μόνο στη Γερμανία και σε αυτή συμφώνησαν και οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες, που ισχυρίζονται ότι πήραν τη δέσμευση της διοίκησης για δημιουργία νέων θέσεων και επενδύσεις σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα, κυρίως στις εργοστασιακές μονάδες στη Γερμανία.

ΚΛΙΒΕΛΑΝΤ.-- Υψηλά επίπεδα μολύβδου στο πόσιμο νερό 60 σχολείων στην περιοχή του Κλίβελαντ ανακοίνωσαν χτες πως εντόπισαν οι αρχές, μετά από εργαστηριακές έρευνες σε δείγματα νερού από ψύκτες και βρύσες που συνδέονται με το κεντρικό σύστημα ύδρευσης των σχολείων.

ΜΑΠΟΥΤΟ.-- Πάνω από 70 άνθρωποι σκοτώθηκαν και πολλές δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν σε περιοχή της Μοζαμβίκης κοντά στα σύνορα με το Μαλάουι, όταν πήρε φωτιά βυτιοφόρο που είχε ανατραπεί. Ο αριθμός των θυμάτων ήταν μεγάλος γιατί δεκάδες άνθρωποι προσπαθούσαν να συλλέξουν καύσιμα από το ανατραπέν βυτιοφόρο.

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Ανώτερο βρετανικό δικαστήριο αποφάσισε ότι θα πρέπει να γίνει σεβαστή η επιθυμία 14χρονης Βρετανίδας, που πέθανε πρόσφατα από καρκίνο, να φυλαχτεί σε κρυογενετική κλινική με την προσδοκία θεραπείας της στο μέλλον. Η υπόθεση έφτασε στα δικαστήρια λόγω διαφωνιών μεταξύ των χωρισμένων γονιών της 14χρονης, εάν η σορός της θα ταφεί ή θα συντηρηθεί σε κρυογενετική κλινική στις ΗΠΑ, με κόστος 37.000 στερλίνες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ