Κυριακή 20 Νοέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
«Σε αναγκάζουν ακόμα και αν αγαπάς κάτι να το εγκαταλείψεις»

Θολό είναι το μέλλον του τμήματος ρίψεων του ΟΦΚΑ «Οδυσσέας» αφού στα δημοτικά σχέδια δεν προβλέπεται εναλλακτική λύση για το χώρο ρίψεων
Θολό είναι το μέλλον του τμήματος ρίψεων του ΟΦΚΑ «Οδυσσέας» αφού στα δημοτικά σχέδια δεν προβλέπεται εναλλακτική λύση για το χώρο ρίψεων
Τις συνέπειες τόσο της σημερινής κατάστασης που επικρατεί, αλλά και πολύ περισσότερο εάν δεν βρεθεί λύση μελλοντικά για τους ίδιους τους αθλητές, εξήγησαν στον «Ριζοσπάστη» δύο αθλητές μέλη του ΟΦΚΑ «Οδυσσέας».

Ο Κωνσταντίνος Χατζημιχαήλ, αθλητής της σφαιροβολίας, εστίασε στις επιμέρους δυσκολίες που προκύπτουν από το γεγονός ότι αναγκάζονται να μετακομίζουν δυο φορές τη βδομάδα για προπόνηση.

«Σίγουρα εδώ και ένα χρόνο η κατάσταση που επικρατεί έχει δημιουργήσει αρκετά προβλήματα σε μας τους αθλητές. Για παράδειγμα, εγώ είμαι στο δεύτερο έτος της σχολής και αντιμετώπιζα ούτως ή άλλως αρκετά προβλήματα να συνδυάσω σχολή και προπόνηση. Και αυτό ενώ η προπόνηση γινόταν εδώ. Τώρα που αναγκαζόμαστε να πηγαίνουμε Αγ. Κοσμά και ΟΑΚΑ, τα πράγματα είναι ακόμη πιο δύσκολα. Και, φυσικά, θα πρέπει σε αυτό να προστεθούν και τα έξοδα όπως π.χ. βενζίνες. Φυσικά, εκεί που έχει μεγαλύτερο επηρεασμό είναι η κατάσταση στις μικρές ηλικίες που δεν μπορούν πλέον αθληθούν».

Από την πλευρά του, ο Ευάγγελος Πλαβούκος, αθλητής της δισκοβολίας, αναφέρθηκε στις συνέπειες που δημιουργούν τέτοιου είδους προβλήματα στο ζήτημα της άθλησης των παιδιών και κυρίως των μικρών ηλικιών. «Πέρα απ τις αντικειμενικές δυσκολίες που επιφέρει η κατάσταση στους αθλητές, το θέμα νομίζω ότι είναι ακόμα μεγαλύτερο. Και αυτό αφορά τις μικρές ηλικίες όπου τέτοιου είδους προβλήματα τους κάνει να μην έχουν μέλλον στα αθλήματα των ρίψεων. Αυτά που συμβαίνουν ουσιαστικά σε αναγκάζουν και να αγαπάς κάτι να μην μπορείς να το συνεχίσεις, σε αναγκάζουν να μην το συνεχίσεις. Από την άλλη, τώρα μιλάμε ότι αυτά συμβαίνουν σε ένα στάδιο μιας περιοχής. Ο Αγ. Δημήτριος ένας από τους μεγαλύτερους Δήμους της Αθήνας που υπάρχει έλλειψη ελεύθερων χώρων. Και αυτό μεγαλώνει το πρόβλημα όχι μόνο για τους αθλητές αλλά και για τον κόσμο που θέλει να αθληθεί».

Στην υποχρέωση του Δήμου να βρεθεί λύση στο πρόβλημα αναφέρθηκε ο Μπάμπης Καλτσίδης, βετεράνος παγκόσμιος πρωταθλητής στην πάλη και γονιός ενός μικρού κοριτσιού που μετέχει στο σύλλογο.

«Το δημοτικό στάδιο που έχουμε στον Αγ. Δημήτριο υποτίθεται θα πρέπει να καλύπτει τις ανάγκες των δημοτών και των όμορων Δήμων για το στίβο και τα άλλα αθλήματα. Τα πράγματα είναι απλά και ξεκάθαρα. Αν κλείσει το μέρος που είχαμε για στίβο, τα παιδιά μας δεν θα μπορούν να αθληθούν όπως συμβαίνει τώρα με τα αγωνίσματα των ρίψεων... Θα πρέπει να προβλεφθεί ένα μέρος που να διεξάγονται τα αγωνίσματα των ρίψεων. Αφού είναι δημοτικό το στάδιο, θα πρέπει ο Δήμος είτε να αφήσει να διεξάγονται τα αγωνίσματα στο στάδιο είτε να μας φτιάξει ένα νέο χώρο για τα αγωνίσματα των ρίψεων. Κάτι που μπορεί να συμβεί σε αρκετά σημεία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ