Κυριακή 20 Νοέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΣΚΑΚΙ
Κ - Κ στις ΗΠΑ

Πανελλήνια Ατομικά Ράπιντ και Μπλιτς

Με την διεξαγωγή του 7ου γύρου συνεχίζεται στην Νέα Υόρκη το ματς για τον παγκόσμιο τίτλο, μεταξύ του Νορβηγού Μάγκνους Κάρλσεν και του διεκδικητή Σεργκέι Καριάκιν από τη Ρωσία.Στην 1η παρτίδα, ο παγκόσμιος «αιφνιδίασε» όχι μόνο τον Καριάκιν, αλλά και τον σκακιστικό κόσμο με το άνοιγμα 1. δ4 αλλά και το 2. Αη5! Στη 2η παρτίδα, ο Κάρλσεν δεν απάντησε με σικελική στο 1. ε4 του Καριάκιν, αλλά με 1... ε5 και παίχθηκε η ισπανική παρτίδα με 3... α6. Στην 3η παρτίδα, ο Καριάκιν έπαιξε τη βαριάντα «Αμυνα Βερολίνου», άνοιγμα που ο Κάρλσεν γνωρίζει πολύ καλά. Στη συνέχεια ανταπέδωσαν λάθη και η παρτίδα έληξε ισόπαλη. Το σκορ μετά τον 6ο γύρο ήταν 3 - 3.

Οπως έχουμε αναφέρει μετά το 6-6 θα παιχθούν 25' παρτίδες και σε νέα ισοπαλία θα παιχθεί το σύστημα του «ξαφνικού θανάτου», όπου ο λευκός έχει 5' και ο μαύρος 4' χρόνο, αλλά σε περίπτωση ισοπαλίας προκρίνεται ο μαύρος! Το υπόλοιπο πρόγραμμα: 8ος 21, 9ος 23, 10ος 24, 11ος 26, 12ος 28 Νοέμβρη.

  • Στα Πρωταθλήματα Ελλάδας Μπλιτς και Ράπιντ που έγιναν με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή (160 και 191 στο Ράπιντ από 5 χώρες) στη Θεσσαλονίκη ισοβάθμισαν 8 αθλητές με 8,5 β. Καλύτερους συντελεστές είχαν: 1. Χρ. Αλεξιάδης, Θ. Μαστροβασίλης και Δ. Λαδόπουλος. Αντίστοιχα πρωταθλήτριες Ελλάδας στις Γυναίκες: Αν. Αβραμίδου 8,5 β, 2.-3. Κατερίνα Παυλίδου, Μ-Ι Λεμονή από 7β. Πρωταθλητές-τριες Ελλάδας στο Ράπιντ: Α. Παπασημακόπουλος και Κατερίνα Παυλίδου.
  • Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Σκακιού, σε συνεργασία με την ΕΣΟ και την Ενωση Σκακιστικών Σωματείων Κρήτης, διοργανώνει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βετεράνων σε δύο Ομίλους (πάνω από 50 χρόνων και πάνω από 65 χρόνων). Οι αγώνες θα γίνουν στη νότια Κρήτη από 23 Απρίλη μέχρι 3 Μάη 2017.

(Το κεντρικό σύνθημα της FIDE «GENS UNA SAMUS» παραμένει, η Μεσόγειος Θάλασσα, όμως, φλέγεται...).

  • Στο 87ο Συνέδριο της FIDE, κατά τη διάρκεια της 42ης Ολυμπιάδας στο Μπακού, εγκρίθηκαν 3 διεθνείς τίτλοι για Ελληνες σκακιστές/-στριες: Ο 17χρονος Ανδρέας Κελίρης απέκτησε τον τίτλο του GM (Grand Master), ο 16χρονος Νικόλας Θεοδώρου τον τίτλο του ΙΜ και η 16χρονη Αναστασία Αβραμίδου τον τίτλο WIM.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ