Τετάρτη 23 Νοέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΡΑΗΛ
Και άλλος νεκρός Παλαιστίνιος θύμα της κατοχής

ΡΑΜΑΛΑ - ΤΕΛ ΑΒΙΒ.--

Ενας 48χρονος Παλαιστίνιος σκοτώθηκε χτες το πρωί σε κεντρικό σημείο ελέγχου στην Καλαντίγια, που συνδέει τη βόρεια Ιερουσαλήμ με την υπόλοιπη Δυτική Οχθη, από πυρά Ισραηλινών στρατιωτών. Η δικαιολογία που ανέφεραν οι ισραηλινές κατοχικές αρχές είναι πως το θύμα απείλησε με μαχαίρι έναν Ισραηλινό των «υπηρεσιών ασφαλείας».

Το θύμα λεγόταν Τζιχάντ Χαλίλ, κάτοικος του Μπέιτ Ουαζάν, ενός χωριού στη βόρεια Δυτική Οχθη.

Σε μια παράλληλη εξέλιξη, το Ανώτατο Δικαστήριο του Ισραήλ ανέβαλε (άγνωστο έως πότε) την προγραμματισμένη κατεδάφιση του χωριού βεδουίνων Ουμ αλ Χιράν, στην έρημο Νεγκέβ του νότιου Ισραήλ. Η πρότερη προσχηματική απόφαση των ισραηλινών κατοχικών αρχών για κατεδάφιση στο χωριό των βεδουίνων αφορούσε 14 κτίρια που κρίθηκαν «αυθαίρετα». Οι ισραηλινές αρχές μετέφεραν προ 60ετίας το χωριό των βεδουίνων σε κρατική γη αλλά σήμερα επιδιώκουν τη μετεγκατάστασή τους σε άλλη περιοχή προκειμένου να εκχωρήσουν τη γη τους σε «αναπτυξιακό» κατασκευαστικό έργο Εβραίων εποίκων.

Κοινές ισραηλινο-βρετανικές ναυτικές ασκήσεις

Το σκάφος του βρετανικού Πολεμικού Ναυτικού «HMS Bulwark» ελλιμενίστηκε χτες βράδυ στο λιμάνι της Χάιφα στο Ισραήλ μετά την ολοκλήρωση κοινών ισραηλινο-βρετανικών ναυτικών ασκήσεων στην Ανατολική Μεσόγειο, ενώ εντείνονται οι επιχειρήσεις ρωσικών πλοίων έξω από τις ακτές της Συρίας, γαλλικών και άλλων δυνάμεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ