Παρασκευή 25 Νοέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Απεργία στη ΛΑΡΚΟ για κατάργηση των εργολαβιών

Σε απεργία την Τετάρτη 30/11 προχωρούν οι εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ, απαιτώντας άμεση κατάργηση του σκλαβοπάζαρου των εργολαβιών και ενσωμάτωση όλων των εργαζομένων από τις εργολαβίες στην ίδια τη ΛΑΡΚΟ, με σύμβαση αορίστου χρόνου.

Το Συνδικάτο Μετάλλου Φθιώτιδας χαιρετίζει την ομόφωνη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης Σωματείου Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ για έμπρακτη συμπαράσταση στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στις εργολαβίες. Σε ανακοίνωσή του σημειώνει, μεταξύ άλλων: «Απέναντί μας έχουμε τους μεγαλομετόχους ΔΕΗ και ΕΘΝΙΚΗ (...) τον κύριο μέτοχο της ΛΑΡΚΟ, το κράτος και τις κυβερνήσεις, που στο πλαίσιο της ΕΕ νομοθετούν, φέρνουν μνημόνια, έφεραν τις εργολαβίες με ένα και μοναδικό στόχο, να μας κάνουν όλους μας πιο φθηνούς, να προσφέρουν και άλλα κέρδη στους επιχειρηματικούς ομίλους και στους μεγαλοεργολάβους.

Το μπόι μας είναι μεγαλύτερο από το δικό τους. Με την εργασία, τον ιδρώτα και το αίμα μας βγαίνει το νικέλιο. "Χωρίς εμάς γρανάζι δεν γυρνά" (...) Μπορούμε να κερδίσουμε και θα κερδίσουμε, αρκεί να υπάρχει ακόμη μεγαλύτερη συμμετοχή στις γενικές συνελεύσεις και στην υλοποίηση των αποφάσεων που παίρνουμε».

Σήμερα Παρασκευή, το Συνδικάτο Μετάλλου Φθιώτιδας έχει κηρύξει στάση εργασίας από τις 12 μ. έως τις 2 μ.μ., για τους εργαζόμενους στις εργολαβίες της ΛΑΡΚΟ (συντήρηση, καθαρίστριες, φύλακες λιμάνι, καθαρισμοί). Στη διάρκεια της στάσης θα γίνει Γενική Συνέλευση στον κινηματογράφο «ΗΛΙΟΝ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ