Παρασκευή 25 Νοέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Τροπολογίες για πρώην ΟΣΚ και επικουρικούς υγειονομικούς

Τρεις νέες τροπολογίες σε νομοσχέδια που συζητούνται στη Βουλή κατέθεσε το ΚΚΕ. Οι δύο πρώτες αφορούν τους επικουρικούς υγειονομικούς και τους εργαζόμενους του πρώην ΟΣΚ. Η τελευταία ήταν η μόνη που αποδέχτηκε η κυβέρνηση και ψηφίστηκε επίσης από ΠΑΣΟΚ και Ενωση Κεντρώων. «Κατά» ψήφισαν ΝΔ και Ποτάμι και «παρών» η ναζιστική ΧΑ.

Με την τροπολογία αυτή, το ΚΚΕ ανέδειξε την ανάγκη να μπει τέλος στην αδικία που υφίσταται σε βάρος εργαζομένων του πρώην ΟΣΚ, που δεν έκαναν προσφυγή στα δικαστήρια, με αποτέλεσμα να μείνουν εκτός της επαναπρόσληψης που έγινε από τον νέο φορέα και συγκεκριμένα την εταιρεία «Κτιριακές Υποδομές ΑΕ».

Το ΚΚΕ απαίτησε να τροποποιηθεί το άρθρο 66 του ν. 4369/2016 που προβλέπει ότι από τους «προσληφθέντες του ΟΣΚ με συμβάσεις αορίστου χρόνου» στις «Κτιριακές Υποδομές», «των οποίων οι συμβάσεις έληξαν», επαναπροσλαμβάνονται μόνο αυτοί που «εν δυνάμει τελεσίδικων εφετειακών αποφάσεων κρίθηκαν ως ακύρως απολυθέντες». Η τροποποίηση προβλέπεται να αφορά στο «σύνολο των προσληφθέντων στον ΟΣΚ», δηλαδή να ορίζει την επαναπρόσληψη συνολικά των εργαζομένων του ΟΣΚ.

Η τροπολογία για επικουρικούς υγειονομικούς κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης για την «κινητικότητα» των δημοσίων υπαλλήλων το οποίο ψηφίζεται σήμερα. Προβλέπει ότι: «Ολοι οι εργαζόμενοι στις δημόσιες μονάδες Υγείας και Πρόνοιας που εργάζονται ως επικουρικοί, με δελτίο παροχής υπηρεσιών ή με συμβάσεις μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ, μετά από αίτησή τους, συνεχίζουν να εργάζονται», αλλά πλέον «με σχέση εργασίας μόνιμης, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης χωρίς όρους και προϋποθέσεις».

Οπως επισημαίνεται στην αιτιολογική έκθεση, η τροπολογία αποσκοπεί «στην κάλυψη ενός μέρους των τεράστιων και μόνιμων αναγκών των δημόσιων μονάδων Υγείας και Πρόνοιας (...) Οι ανάγκες αυτές δεν μπορούν ικανοποιηθούν με την πολιτική που αποσκοπεί στην εξοικονόμηση κρατικών πόρων για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρηματικών ομίλων».

«Οι ανάγκες των ασθενών», τονίζεται, «δεν έχουν προσωρινό χαρακτήρα. Ούτε είναι "ορισμένου χρόνου" το δικαίωμα των υγειονομικών στην πλήρη δουλειά με πλήρη δικαιώματα προκειμένου να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους αλλά και να μη διακόπτεται η συνέχεια στην άσκηση της επιστήμης τους».

Η τελευταία τροπολογία διευθετεί ζητήματα κατάταξης των εργαζομένων που προέρχονται από τον πρώην Δήμο Ιαλυσού, στους ΟΤΑ Δωδεκανήσων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Επιμένουν αγωνιστικά οι εργαζόμενοι της NEXI (2022-12-13 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2014-01-18 00:00:00.0)
Διπλός εμπαιγμός από κυβέρνηση και δήμους (2009-06-03 00:00:00.0)
Απολύσεις και εκ περιτροπής εργασία (2009-05-06 00:00:00.0)
Οικοδομικός βερμπαλισμός για εξωραϊσμό (1999-08-25 00:00:00.0)
Αγανάκτηση από μαθητές και δασκάλους (1998-11-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ