Σάββατο 26 Νοέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Προκλητική παρέμβαση

Ως... «καταγγελίες μερίδας εργαζομένων» παρουσιάζει το υπουργείο Εργασίας όσα είπαν οι εργαζόμενοι του «Αthens Ledra», το επιχειρησιακό και το κλαδικό τους σωματείο, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν προχτές Πέμπτη, με θέμα τον αγώνα που δίνουν για τα δεδουλευμένα και τις θέσεις εργασίας τους.

Οι απλήρωτοι από το Μάρτη εργαζόμενοι υπενθύμισαν πως χρειάστηκε σειρά κινητοποιήσεων προκειμένου να τους καταβληθεί - τον Αύγουστο - το έκτακτο βοήθημα από τον ΟΑΕΔ, ενώ σε καμία από τις πολυπληθείς συναντήσεις που έγιναν, η εργοδοσία δεν υποχρεώθηκε να καθίσει στο τραπέζι και να απαντήσει για τα δεδουλευμένα που τους οφείλει.

Μια μέρα μετά, το υπουργείο απάντησε με ένα δελτίο Τύπου, κάνοντας λόγο για... «σταθερή και αταλάντευτη» συνδρομή του στη «διασφάλιση των θέσεων εργασίας», αλλά και για τις «κρίσιμες ώρες των διαβουλεύσεων» που βρίσκονται σε εξέλιξη και την «απόλυτη προσοχή» που απαιτείται. Ολα αυτά τη στιγμή που στα συρτάρια της κυβέρνησης βρίσκονται έτοιμα τα νέα αντιλαϊκά μέτρα για τα Εργασιακά, τα οποία περιλαμβάνουν και το ζήτημα των ομαδικών απολύσεων!

Οι δε αναφορές του υπουργείου, ότι οι εργαζόμενοι «όχι μόνο είναι ενήμεροι όλων των εξελίξεων, αλλά έχουν πολλές και ουσιαστικές επαφές και συνομιλίες με τους υποψήφιους επενδυτές», έχουν προκαταβολικά πάρει απάντηση από την προχτεσινή συνέντευξη Τύπου. Τέτοιες αναφορές μόνο στόχο έχουν να χρίσουν τους εργαζόμενους συμμέτοχους σε όσα διαβουλεύονται και διαπραγματεύονται κυβέρνηση, υπουργείο, παλιοί ιδιοκτήτες και νέοι επενδυτές.

Οπως τόνισαν και στη συνέντευξη Τύπου που έδωσαν, οι εργαζόμενοι δεν έχουν ξενοδοχεία για να τα ανοίξουν, να τα κλείσουν ή να τα πουλήσουν. Εχουν μόνο τον αγώνα τους για τα δικαιώματά τους και αυτά, όπως διαμήνυσαν, δεν τα παζαρεύουν.

Αντί να «ενημερώνει», λοιπόν, για τις υποτιθέμενες επαφές που είχαν οι εργαζόμενοι με τους επενδυτές, ίσως την επόμενη φορά το υπουργείο Εργασίας να μας διαφωτίσει για τις πλευρές της μεταφοράς της επιχείρησης σε νέο ιδιοκτήτη, τις οποίες το ίδιο «διαχειρίζεται με διακριτικότητα», όπως αναφέρει. Εκτός αν μέχρι τότε τις έχουν διαπιστώσει οι εργαζόμενοι στην πράξη...


Ε. Χ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ