Τρίτη 29 Νοέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
Απάνθρωπη στάση απέναντι στους ρακοσυλλέκτες

Oύτε την περασμένη Κυριακή μπόρεσαν οι ρακοσυλλέκτες να κάνουν το παζάρι στον Ελαιώνα, καθώς από το βράδυ του Σαββάτου στο χώρο βρίσκονταν δυνάμεις της Αστυνομίας, που είχαν εντολή να μην επιτρέψουν σε κανέναν να στήσει πάγκο. Είχε προηγηθεί, την Παρασκευή το μεσημέρι, Δημοτικό Συμβούλιο στο Δήμο Αθηναίων, όπου η διοίκηση Γ. Καμίνη επέδειξε απάνθρωπο πρόσωπο, αρνούμενη ακόμα και να συζητήσει το αίτημα των ρακοσυλλεκτών να μπορέσουν να βγάλουν ένα μεροκάματο.

Με πρόσχημα ότι «η πόλη δεν μπορεί να σηκώνει το βάρος όλου του λεκανοπεδίου», ο δήμαρχος αρνήθηκε να δοθεί ο λόγος σε εκπρόσωπο των ρακοσυλλεκτών, οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί έξω από το Δημαρχείο. Θυμίζουμε, μάλιστα, ότι στις 13 Νοέμβρη ΜΑΤ και μπουλντόζες του Δήμου Αθηναίων, σε μία στημένη αστυνομική επιχείρηση, έδιωξαν τους ρακοσυλλέκτες από την περιοχή και τους πήραν την πραμάτεια τους.

Ο Γ. Καμίνης παρέπεμψε στην Περιφέρεια Αττικής και στη Διαπαραταξιακή Επιτροπή του δήμου, ώστε να δοθεί μία οριστική λύση για το πού θα στήνονται τα παζάρια, ενώ ζητά να καθοριστούν χώροι για παζάρια και σε άλλους δήμους.

Ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης», ζήτησε να δοθεί η δυνατότητα σε αυτούς τους ανθρώπους να δουλέψουν έως τις γιορτές. Κατήγγειλε, δε, ότι τα ΜΑΤ μπορούν να αντιμετωπίζουν τους μεροκαματιάρηδες, όχι όμως το παρεμπόριο, τα κλοπιμαία και τα λαθραία. «Δεν μπορεί να είμαστε απάνθρωποι ενόψει των γιορτών και να μη δώσουμε μία λύση», είπε ο Στέλιος Λάμπρου, δημοτικός σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Να σημειώσουμε ότι οι ρακοσυλλέκτες έχουν αναγκαστεί από το Μάρτη, οπότε και ο Δήμος Αθηναίων τούς έδιωξε από το χώρο επί της Αγίου Πολυκάρπου 95, να στήνουν τους πάγκους τους επί των οδών Αγίου Πολυκάρπου και Αγίας Αννης. Ενα χώρο που δεν πληροί καν τις απαραίτητες συνθήκες υγιεινής, όπως καταγγέλλουν. Οι ίδιοι ζητούν να επιστρέψουν στο χώρο που εξέθεταν τα αντικείμενά τους προηγουμένως, δηλαδή στην Αγίου Πολυκάρπου 95 και στα διπλανά οικόπεδα, στην οδό Αγίας Αννης 13 και 17.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ