Τετάρτη 30 Νοέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Ανησυχεί για τις «αβεβαιότητες», διαφημίζει τις «ευκαιρίες»

Με την επίσκεψη στη Σερβία ολοκληρώθηκε χτες η διήμερη περιοδεία του προέδρου της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκη στα Βαλκάνια, με τον πρόεδρο της ΝΔ να προτάσσει τις ανησυχίες της αστικής τάξης για τα λεγόμενα «εθνικά θέματα», αλλά και την αποφασιστικότητα για ενίσχυση των διμερών σχέσεων και ενίσχυση των μπίζνες.

Στη Σερβία συναντήθηκε με τον Πρόεδρο Τ. Νίκολιτς, τον πρωθυπουργό Αλ. Βούτσιτς και τον Πατριάρχη Σερβίας, Ειρηναίο. Ο Κ. Μητσοτάκης εξέφρασε στον πρωθυπουργό της Σερβίας την υποστήριξή του στην προσπάθεια ένταξης στην ΕΕ, συγχαίροντάς τον για τις αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις που προωθεί στη χώρα του.

Οπως και την προηγούμενη μέρα, από τη Βουλγαρία, ο Κ. Μητσοτάκης «σήκωσε» τις ανησυχίες της αστικής τάξης για την επιθετικότητα της Τουρκίας και τις εξελίξεις που δρομολογούν οι ανταγωνισμοί, μιλώντας για το ότι «η Ελλάδα και η Σερβία αποτελούν παράγοντες σταθερότητας σε μια περιοχή που αντιμετωπίζει αυξανόμενη αβεβαιότητα. Συζητήσαμε με τον πρωθυπουργό της Σερβίας τις ανησυχίες μας μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου, κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για τη Συνθήκη της Λοζάνης. Συμφωνήσαμε ότι τέτοιες δηλώσεις δεν βοηθούν στην καλλιέργεια κλίματος συνεργασίας στην περιοχή».

Να σημειωθεί ότι χτες και ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος, σε δήλωσή του για τις δηλώσεις του Τ. Ερντογάν για το Κυπριακό, σημείωνε ότι «ο Πρόεδρος της Τουρκίας εξελίσσεται σε παράγοντα αστάθειας ολόκληρης της περιοχής», μιλώντας για το ότι «η διεθνής κοινότητα, τα Ηνωμένα Εθνη, η Ευρωπαϊκή Ενωση, καθώς και το ΝΑΤΟ, που ενδιαφέρονται για τη σταθερότητα και την ειρήνη στην περιοχή, οφείλουν να παρέμβουν άμεσα προς την Αγκυρα».

Κατά τ' άλλα, ο πρόεδρος της ΝΔ στην επίσκεψή του στη Σερβία, εκφράζοντας τις προσδοκίες της ελληνικής αστικής τάξης, εκτίμησε ότι «υπάρχει η δυνατότητα για προσέλκυση περισσότερων ελληνικών επενδύσεων στη Σερβία, αλλά και προώθηση των σερβικών επενδύσεων στην Ελλάδα», ενώ δεν παρέλειψε να διαφημίσει την πρόταση της ΝΔ ως πιο ικανή, «πιο τολμηρή, πιο φιλελεύθερη, που θα δώσει περισσότερες δυνατότητες στις ελληνικές επιχειρήσεις να βγουν από το πλαίσιο της Ελλάδας. Για να διεκδικήσουν μερίδιο αγοράς σε άλλες χώρες, σε αγορές με τις οποίες έχουμε γεωγραφική και πολιτιστική γειτνίαση, όπως αυτή της Σερβίας», σε συνάντηση που είχε με Ελληνες επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στη Σερβία.

Στην κατεύθυνση αυτή, ο Κ. Μητσοτάκης σημείωσε ξανά ότι η δική του κυβέρνηση «θα τολμήσει να μειώσει σημαντικά τους φορολογικούς συντελεστές, ξεκινώντας από τις επιχειρήσεις» και δεσμεύτηκε για αναθεώρηση της δράσης των πρεσβειών και των εμπορικών ακολούθων, ώστε να στηρίζουν ακόμα περισσότερο τους επιχειρηματικούς ομίλους που επεκτείνονται σε άλλες χώρες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ