Τετάρτη 30 Νοέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΜΑΖΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ
Παλεύουν για να φτάσει σε κάθε χώρο δουλειάς το απεργιακό κάλεσμα

Καλούν τους εργαζόμενους να κάνουν δική τους υπόθεση την επιτυχία της πανεργατικής απεργίας στις 8 Δεκέμβρη

Με συσκέψεις, συνελεύσεις, εξορμήσεις και κινητοποιήσεις προετοιμάζουν τη συμμετοχή των εργαζομένων στην πανεργατική απεργία στις 8 Δεκέμβρη, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς, συνδικαλιστικές οργανώσεις και μαζικοί φορείς.

Τα Συνδικάτα, οι Ομοσπονδίες και τα Εργατικά Κέντρα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ απευθύνουν κάλεσμα για απεργιακή απάντηση στα νέα αντιλαϊκά σχέδια κυβέρνησης, κουαρτέτου και εργοδοσίας. Τονίζουν την ανάγκη η απάντηση αυτή να δοθεί άμεσα σε κάθε περίπτωση, ακόμα κι αν η κυβέρνηση επιχειρήσει αιφνιδιαστική ψήφιση των νέων αντεργατικών μέτρων. Δίπλα στα παραπάνω, οι ταξικές δυνάμεις συνεχίζουν να δίνουν τη μάχη για να περάσουν οι εργαζόμενοι στην αντεπίθεση, να διεκδικήσουν την ανάκτηση των τεράστιων απωλειών τους, την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων, την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους.

Στην Αθήνα, η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ θα γίνει στις 10.30 π.μ., στην Ομόνοια. Στον Πειραιά, σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ καλούν στις 10.30 π.μ., στην πλατεία Καραϊσκάκη. Στη Θεσσαλονίκη, η συγκέντρωση θα γίνει στις 10.30 π.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου.

Σε συμμετοχή στην απεργία στις 8/12, με κλείσιμο των καταστημάτων τους και συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα, καλούν τους αυτοαπασχολούμενους η ΠΑΣΕΒΕ και η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας.

Στην απεργία καλεί και η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας.

Να γίνουν τα σωματεία επιτελεία αγώνα

Σύσκεψη για την οργάνωση της απεργίας έγινε τη Δευτέρα το απόγευμα στην Πάτρα, μετά από κάλεσμα της Γραμματείας Αχαΐας του ΠΑΜΕ. Στην εισηγητική του ομιλία ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τύπου - Χάρτου και μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, Παναγιώτης Κατάρας, κάλεσε τα σωματεία να γίνουν επιτελεία αγώνα, να οργανώσουν τη συζήτηση για την απεργία στα Διοικητικά Συμβούλια, να σχεδιάσουν την καθημερινή τους παρέμβαση ώστε να φτάσει σε κάθε χώρο δουλειάς το απεργιακό κάλεσμα. Στο ίδιο μήκος κύματος το λόγο πήραν εκπρόσωποι σωματείων, μεταφέροντας με τις τοποθετήσεις τους το πρόγραμμα δράσης που έχουν σχεδιάσει και υλοποιούν.

Η απεργιακή συγκέντρωση στην Πάτρα έχει οριστεί στις 10 π.μ., στην πλατεία Γεωργίου.

Την προσπάθεια της πλειοψηφίας του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας να μετατρέψει την απεργία σε ένα μάζεμα συνδικαλιστών για να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση της ΓΣΕΕ στην Αθήνα, καταγγέλλει η «Ταξική Ενότητα», ο συνδυασμός που στηρίζουν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ. Στη σύσκεψη σωματείων που έγινε, συνδικαλιστές και εργαζόμενοι που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ τόνισαν πως απαιτείται σχέδιο παρέμβασης στους χώρους δουλειάς, για να γίνει η απεργία υπόθεση των εργαζομένων. Στην κριτική που ασκεί και το Εργατικό Κέντρο στην πολιτική της κυβέρνησης πως είναι «αναποτελεσματική» γιατί δεν φέρνει την «ανάπτυξη», οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ αντέταξαν πως η πραγματική αιτία των μέτρων είναι ακριβώς η προσπάθεια στήριξης της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητας των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Η Γραμματεία Εύβοιας του ΠΑΜΕ οργανώνει απεργιακή συγκέντρωση στη Χαλκίδα στις 8/12 στις 10.30 π.μ., στην πλατεία Αγοράς.

Κάλεσμα συμμετοχής από Σωματεία και Ομοσπονδίες του Δημοσίου

Το «παρών» στην πανεργατική απεργία στις 8 Δεκέμβρη ετοιμάζονται να δώσουν επίσης Σωματεία και Ομοσπονδίες εργαζομένων στο δημόσιο τομέα.

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην απεργία απευθύνει στους εργαζόμενους του κλάδου το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής τονίζοντας, μεταξύ άλλων: «Στις 8 του Δεκέμβρη να μην πάει κανένας για δουλειά, να νεκρώσουν όλοι οι εργασιακοί χώροι. Να κάνουμε δική μας υπόθεση την οργάνωση και την επιτυχία της απεργίας. Από τη συμμετοχή θα κριθεί και το αποτέλεσμα. Παλεύουμε για να μη γίνουμε δούλοι του 21ου αιώνα. Παλεύουμε για να μην περάσει ο εργασιακός μεσαίωνας που μας ετοιμάζουν. (...) Τη σιωπή, τη μη συμμετοχή μας στην απεργία και την απεργιακή συγκέντρωση η κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της θα την χρησιμοποιήσουν ως συμφωνία στη νέα αντεργατική λαίλαπα που μας ετοιμάζουν. Μην τους το επιτρέψουμε».

Απεργία έχει αποφασίσει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), αναδεικνύοντας τα μεγάλα προβλήματα των δημόσιων δομών Υγείας και ειδικότερα το ζήτημα των απολύσεων των επικουρικών γιατρών.

Συνελεύσεις συνδικάτων και μαζικών φορέων

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι συνελεύσεις και οι συσκέψεις για την προετοιμασία της απεργίας:

-- Σε Γενική Συνέλευση προχωρά σήμερα, Τετάρτη, το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας, στις 6 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά.

-- Γενική Συνέλευση του Σωματείου Καθαριστριών - Καθαριστών Νομού Μαγνησίας θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Τετάρτη, στις 6 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Βόλου.

-- Σε ανοιχτή συνέλευση του Διοικητικού Συμβουλίου καλεί σήμερα, Τετάρτη, στις 7 μ.μ., ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αττικής, στα γραφεία του στο ΕΚΑ.

-- Γενική Συνέλευση πραγματοποιεί αύριο, Πέμπτη, στις 7 μ.μ., το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ζακύνθου στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου (Ευγενίδου 5).

-- Σε συσκέψεις μπροστά στην απεργία καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου Νομού Βοιωτίας. Το πρόγραμμα των συσκέψεων είναι το εξής: Χαλκίδα, Παρασκευή 2/12, 6 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο. Θήβα, Σάββατο 3/12, 11 π.μ., στο Εργατικό Κέντρο. Οινόφυτα, Δευτέρα 5/12, 6 μ.μ., στο ΚΕΠ.

-- Το ΔΣ της Ενωσης ΕΒΕ Αγ. Δημητρίου καλεί τους επαγγελματίες του Μπραχαμίου να συμμετάσχουν στη Γενική Συνέλευση της Ενωσης, σήμερα, Τετάρτη, στις 6.30 μ.μ., στα γραφεία της (Πηλέως 56, 1ος όροφος), με θέμα τη συμμετοχή στην απεργία.

-- Ο Σύλλογος Γυναικών Περάματος (μέλος ΟΓΕ) καλεί σήμερα, Τετάρτη, στις 6.30 μ.μ., στα γραφεία του (Καραολή & Δημητρίου 20), σε σύσκεψη για την οργάνωση της απεργίας. Θα μιλήσει η Μαργαρίτα Ρεΐση, μέλος του ΔΣ της ΟΓΕ, πρώην πρόεδρος του Σωματείου Καθαριστριών Πειραιά.

Πολύμορφες πρωτοβουλίες από Λαϊκές Επιτροπές

Η Λαϊκή Επιτροπή Καλλιθέας οργανώνει συγκέντρωση την Παρασκευή 2/12, στις 6.30 μ.μ., στην πλατεία Δαβάκη και στη συνέχεια πορεία στους δρόμους της πόλης.

Η Λαϊκή Επιτροπή Αγίου Δημητρίου υλοποιεί πρόγραμμα εξορμήσεων: Σήμερα, Τετάρτη, 6.50 μ.μ., στην «Τσακίρης Μαλλάς». Αύριο, Πέμπτη 1/12, στην «E-Value». Την Παρασκευή 2/12, στις 6.30 π.μ., στο Μετρό της Δάφνης. Το Σάββατο 3/12 στην πλατεία Καλογήρων, στις καφετέριες και τα σούπερ μάρκετ και τη Δευτέρα 5/12, στις 7 μ.μ., στα σούπερ μάρκετ.

Η Λαϊκή Επιτροπή Αιγάλεω καλεί σε πικετοφορία την Τρίτη 6/12, στις 6.30 μ.μ. (αφετηρία συμβολή Θηβών και Σμύρνης).

Η Λαϊκή Επιτροπή 2ου Διαμερίσματος Αθήνας οργανώνει πικετοφορίες: Το Σάββατο 3/12, στις 10 π.μ., στο σταθμό του μετρό στο Νέο Κόσμο. Την Τρίτη 6/12, στις 10 π.μ., στην πλατεία Πλαστήρα στο Παγκράτι και 6 στις μ.μ., στην πλατεία Πλυτά στη Γούβα. Η Επιτροπή Συνταξιούχων καλεί σε σύσκεψη για την απεργία αύριο Πέμπτη 1/12, στις 6 μ.μ., στο στέκι της Λαϊκής Επιτροπής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ