Τρίτη 6 Δεκέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΟΒ ΜΠΡΑΧΑΜΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
«Ο Αθλητισμός δεν είναι πολυτέλεια για λίγους, αλλά δικαίωμα για όλους»

Ανακοίνωση για τα σχέδια της δημοτικής αρχής που καταργούν το χώρο ρίψεων στο στάδιο Αγ. Δημητρίου πετώντας στο δρόμο τους αθλητές

Στα σχέδια της δημοτικής αρχής του Αγ. Δημητρίου Αττικής για τη δημιουργία υπόγειου γκαράζ και 2 γηπέδων 5χ5 παραπλεύρως του δημοτικού σταδίου της περιοχής, που ουσιαστικά καταστρέφουν το χώρο που υπήρχε για αθλήματα των ρίψεων αφήνοντας στο δρόμο τους αθλητές, αναφέρονται με ανακοίνωσή τους οι ΟΒ Μπραχαμίου της ΟΠ Αττικής της ΚΝΕ. Η ανακοίνωση κάνει λόγο για την πρόθεση της δημοτικής αρχής να κινηθεί στις λογικές της ανταποδοτικότητας στον αθλητισμό. Οι ΟΒ καλούν τη νεολαία να παλέψει για την κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στον αθλητισμό και κατοχύρωση του δικαιώματος στη Φυσική Αγωγή.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Εδώ και ένα χρόνο ο χώρος παραπλεύρως του κυρίως αγωνιστικού χώρου του δημοτικού σταδίου που χρησιμοποιούνταν για τα αγωνίσματα των ρίψεων δεν υπάρχει. Ο λόγος είναι ότι στα τεχνικά σχέδια που αφορούν το υπόγειο γκαράζ στο Δημοτικό Στάδιο προβλέπεται η κατασκευή γηπέδων 5χ5 στον ίδιο χώρο που προπονούνταν μέχρι πρόσφατα οι αθλητές των ρίψεων. Αυτή η κατάσταση έχει αναγκάσει τους αθλητές να τρέχουν καθημερινά μέχρι τις εγκαταστάσεις του Αγ. Κοσμά και το ΟΑΚΑ για να μπορέσουν να κάνουν την προπόνησή τους.

Η δημοτική αρχή φέρει μεγάλη ευθύνη, αφού δεν δείχνει καμία διάθεση να βρεθεί λύση στο πρόβλημα. Επικαλείται τεχνικούς λόγους, αλλά η ουσία βρίσκεται στη λογική της ανταποδοτικότητας στους δήμους. Δηλαδή, στο γεγονός ότι τα γηπεδάκια ποδοσφαίρου αξιοποιούνται για να αποδώσουν έσοδα στο δήμο με την υπενοικίασή τους, σε αντίθεση με τα αθλήματα του στίβου. Αλλωστε, δεν είναι η πρώτη φορά που η δημοτική αρχή αντιμετωπίζει τον Αθλητισμό ως εμπόρευμα (βλ. συνδρομές για αθλοδιακοπές κι άλλες δραστηριότητες εντός του δήμου).

Ο Αθλητισμός δεν μπορεί να είναι πολυτέλεια για λίγους, αλλά δικαίωμα για όλους. Η Φυσική Αγωγή και ο Αθλητισμός συνδέονται με την υγεία, τη φυσική κατάσταση και την ψυχική ισορροπία, ιδιαίτερα της νεολαίας. Στους χώρους αθλητισμού καλλιεργούνται αξίες όπως η ειρήνη, η φιλία, η αλληλεγγύη και η άμιλλα. Η λογική της ανταποδοτικότητας και του κέρδους δε χωρά σε αυτές τις αξίες!

Είναι λοιπόν άμεση ανάγκη η πάλη για τη δημιουργία όλων των προϋποθέσεων που αφορούν την ανάπτυξη και τη δωρεάν παροχή της φυσικής αγωγής και του αθλητισμού.

Παλεύουμε για:

  • Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στον Αθλητισμό.
  • Χορήγηση δωρεάν από το κράτος όλων των προϋποθέσεων για τη Φυσική Αγωγή και τον Αθλητισμό της νεολαίας. Υλικοτεχνική υποδομή, επιστημονική στήριξη, επαρκή χρηματοδότηση, που να κατοχυρώνει το δικαίωμα στη Φυσική Αγωγή και τον Αθλητισμό σε κάθε τους έκφραση.
  • Αυτό σημαίνει ότι μετά το σχολείο ο δήμος θα δίνει τη δυνατότητα σε όλα τα παιδιά να συμμετέχουν μαζικά σε αθλητικά προγράμματα αλλά και σε διαφόρων ειδών σωματικές δράσεις, χορό, γυμναστική.
  • Οι δήμοι θα συνεργάζονται με τα σωματεία ώστε να αξιοποιούνται η κλίση και το ταλέντο σε συναγωνιστικές προσπάθειες. Τα σωματεία πρέπει να στηρίζονται από τον κρατικό προϋπολογισμό για τις ανάγκες τους. Να μειωθεί άμεσα η συνδρομή σε όλα τα σωματεία. Η συνδρομή πρέπει να είναι συμβολική και το κράτος να εξασφαλίζει οικονομική στήριξη.
  • Γενναία αύξηση των τακτικών επιχορηγήσεων των αθλητικών ομοσπονδιών, με βάση τις πραγματικές ανάγκες για την ανάπτυξη του κάθε αθλήματος.
  • Να μην καταργηθεί ο χώρος των αθλητικών ρίψεων στο Δημοτικό Στάδιο».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ