Τρίτη 6 Δεκέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ
Στις δαγκάνες του ΚΕΑΟ για οφειλές μικρότερες από 5.000 ευρώ

Η σχετική ρύθμιση συζητιέται σήμερα στο ΔΣ του ΟΑΕΕ, προκαλώντας αντιδράσεις από Ομοσπονδίες που καλούν σε κινητοποίηση

Παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα, στις 1.30 μ.μ., στα γραφεία του ΟΑΕΕ (Ακαδημίας 22) οργανώνουν Ομοσπονδίες αυτοαπασχολουμένων, ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης και της Διοίκησης του Οργανισμού να επεκτείνουν την εφαρμογή «αναγκαστικών μέτρων», δηλαδή τις κατασχέσεις σε αυτοαπασχολούμενους με ανεξόφλητες οφειλές που δεν ξεπερνούν τα 5.000 ευρώ.

Την ώρα της κινητοποίησης, είναι προγραμματισμένη συνεδρίαση του ΔΣ του ΟΑΕΕ, στην οποία θα εξεταστεί «η τεχνική δυνατότητα επέκτασης της βεβαίωσης αναγκαστικής είσπραξης οφειλών από το ΚΕΑΟ», ακόμα και από αυτοαπασχολούμενους που οφείλουν ποσά μικρότερα του ορίου των 5.000 ευρώ, το οποίο ισχύει μέχρι σήμερα. Μια τέτοια απόφαση θα έχει αποτέλεσμα να αντιμετωπίσουν αναγκαστικά μέτρα είσπραξης (κατασχέσεις και πλειστηριασμούς) ακόμα και οι αυτοαπασχολούμενοι που έχουν αδυναμία να καταβάλουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές στον ΟΑΕΕ για χρονικό διάστημα λίγων μηνών.

Την πρωτοβουλία για την οργάνωση της σημερινής κινητοποίησης πήραν η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Κατεργασίας Ξύλου, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εκδοτών - Βιβλιοχαρτοπωλών, η Ομοσπονδία Βιοτεχνών Υποδηματοποιών Ελλάδας και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Επαγγελματιών Ιδιοκτητών Ελαφρών Φορτηγών.

Στην κοινή τους ανακοίνωση αναφέρουν πως η αντιασφαλιστική πολιτική της κυβέρνησης αλλά και οι αποφάσεις της Διοίκησης του ΟΑΕΕ δίνουν τη χαριστική βολή στους χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους και μικρούς ΕΒΕ, που κινδυνεύουν να τους κατασχέσουν ακόμα και τα εργαλεία της δουλειάς τους, καθώς δυσκολεύονται να πληρώσουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές ή να ρυθμίσουν τις οφειλές τους στον ΟΑΕΕ. Είναι ενδεικτικό ότι το ποσό των 5.000 ευρώ αντιστοιχεί σε ασφαλιστικές εισφορές που δεν καλύπτουν ούτε καν ένα ολόκληρο έτος Ασφάλισης.

«Είναι απαράδεκτο η κυβέρνηση και η Διοίκηση του ΟΑΕΕ να προσπαθούν με κάθε τρόπο να εξοντώσουν και να οδηγήσουν στο λουκέτο τους χιλιάδες συναδέλφους μας, που κάθε μέρα δίνουν τη μάχη της επιβίωσης. Καλούμε την κυβέρνηση να πάρει πίσω τις αντιλαϊκές ρυθμίσεις που δίνουν δυνατότητα να διώκονται ακόμα και αυτοί που έχουν βάλει λουκέτο. Καλούμε τη Διοίκηση του ΟΑΕΕ να μην τολμήσει να προχωρήσει σε αυτή την απαράδεκτη πρόταση», καταλήγει η ανακοίνωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ