Τρίτη 6 Δεκέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Διαμαρτυρία στο ΣΕΠΕ για τη νεκρή εργαζόμενη

Την εντατικοποίηση των ελέγχων στους χώρους δουλειάς και τη λήψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στην εργασία απαίτησε το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Νομού Αττικής, σε παρέμβαση που έκανε στον ειδικό γραμματέα του ΣΕΠΕ, Ν. Ηλιόπουλο, με αφορμή το θανατηφόρο εργατικό «ατύχημα» στο ταχυφαγείο «Εβερεστ» στην πλατεία Βικτωρίας.

Από καιρό, το Συνδικάτο είχε επισημάνει ότι λόγω της εντατικοποίησης της εργασίας και της μη τήρησης μέτρων ασφαλείας, οι χώροι δουλειάς είναι επικίνδυνοι για τη ζωή και την υγεία των εργαζομένων. Κατά τη χτεσινή συνάντηση, ζήτησε να αποσυρθεί ο νόμος που ψηφίστηκε πριν λίγες μέρες, με τον οποίο η κυβέρνηση παραδίδει την ευθύνη για την προστασία της δημόσιας υγείας, αλλά και της ασφάλειας στους τόπους δουλειάς σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, καταργώντας επί της ουσίας ρυθμίσεις για την προφύλαξη στον τομέα των τροφίμων, της πυρασφάλειας και του περιβάλλοντος.

Από την πλευρά του, ο Ν. Ηλιόπουλος είπε ότι το πόρισμα για το θανατηφόρο ατύχημα θα παραδοθεί σύντομα, αν και σύμφωνα με πληροφορίες, η ολοκλήρωσή του αναμένεται μετά τα Χριστούγεννα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ