Τετάρτη 22 Αυγούστου 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΒΡΟΥ
Αγωνιστικά να διεκδικηθούν λύσεις στη σχολική στέγη

Μόνιμα σε απογευματινή βάρδια θα λειτουργήσει και φέτος το 2ο Γυμνάσιο Ορεστιάδας, που εδώ και ένα χρόνο φιλοξενείται στις εγκαταστάσεις του 2ου Λυκείου, αφού οι εργασίες αποκατάστασης που έπρεπε να γίνουν στο κτίριο δεν έχουν ακόμη ξεκινήσει. Τις ευθύνες κυβέρνησης και Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης για τον εμπαιγμό σε βάρος μαθητών, εκπαιδευτικών και γονιών, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία (ΝΑΣ) Εβρου, και καλεί τους φορείς της περιοχής αγωνιστικά να διεκδικήσουν αναβάθμιση της σχολικής στέγης στο νομό, και δημόσια - δωρεάν εκπαίδευση για όλους.

Πέρσι, το κτίριο του 2ου Γυμνασίου Ορεστιάδας κρίθηκε επικίνδυνο και ακατάλληλο (λόγω στατικών και άλλων προβλημάτων) για τη στέγαση των 300 μαθητών που φοιτούσαν στο σχολείο. Ετσι αποφασίστηκε οι μαθητές να φιλοξενηθούν στις εγκαταστάσεις του 2ου Λυκείου. Απόφαση που έγινε αποδεκτή από γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές μόνο μετά τη διαβεβαίωση που έλαβαν από τη ΝΑ, ότι μέχρι την έναρξη της επόμενης σχολικής χρονιάς, δηλαδή της φετινής, θα είχαν γίνει όλες οι εργασίες αποκατάστασης - αναστήλωσης στο κτίριο και οι μαθητές θα επέστρεφαν στο δικό τους σχολείο.

Οι μήνες πέρασαν, η επόμενη σχολική χρονιά ξεκινά σε λίγες μέρες, και ακόμη καμία εργασία αποκατάστασης δεν έχει αρχίσει στο διδακτήριο του 2ου Γυμνασίου. Δικαιολογημένα, λοιπόν, γονείς και μαθητές ανησυχούν, καθώς διαπιστώνουν ότι το σχολείο θα λειτουργήσει και πάλι σε απογευματινή βάρδια.

Χτες, μετά τις καταγγελίες της ΝΑΣ, βγήκε ο Επαρχος της περιοχής Θ. Γκουγκουσκίδης για να μοιράσει νέες υποσχέσεις. Προσπαθεί τώρα να πείσει γονείς και μαθητές πως ό,τι δεν έγινε στον ένα χρόνο θα γίνει σε λιγότερο από 4 μήνες και μέχρι το Δεκέμβρη, οι μαθητές θα μπουν για μάθημα στο δικό τους σχολείο.

«Για την κατάσταση αυτή, αποκλειστικά φέρνει την ευθύνη η Νομαρχία Εβρου και ο Δήμος Ορεστιάδας, που άφησαν να περάσει ανεκμετάλλευτος ένας ολόκληρος χρόνος, χωρίς να γίνει απολύτως τίποτε», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΝΑΣ. Επίσης, καταγγέλλει πως για την άσχημη κατάσταση που βρίσκεται η σχολική στέγη στη χώρα μας και στην περιοχή του Εβρου ειδικότερα, «ΕΝΟΧΟΣ είναι η πολιτική λιτότητας που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις των τελευταίων δεκαετιών. Σοβαρές όμως ευθύνες φέρνουν και εκείνοι οι τοπικοί παράγοντες που στηρίζουν και ωραιοποιούν, για χρόνια τώρα και στο χώρο της εκπαίδευσης, αντιλαϊκές πολιτικές».

Τέλος, η ΝΑΣ Εβρου, καλεί όλους όσοι δε συμβιβάζονται, όσους ονειρεύονται μια εκπαίδευση σύγχρονη, Δημόσια και Δωρεάν, «να ενώσουν τις δυνάμεις τους, και να συγκροτήσουν το ΜΕΤΩΠΟ Παιδείας που θα απαιτήσει και θα διεκδικήσει μια εκπαίδευση αντάξια των καιρών και της νεολαίας μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ