Τετάρτη 7 Δεκέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αντιδράσεις άλλων κομμάτων για το Γιούρογκρουπ

«Η απομείωση του χρέους είναι καλοδεχούμενη. Από μόνη της, όμως, δεν είναι επαρκής για να θέσει την ελληνική οικονομία σε μια διατηρήσιμη τροχιά ανάπτυξης», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυρ. Μητσοτάκης, υποσχόμενος περισσότερες φοροαπαλλαγές και άλλα κίνητρα για τους επιχειρηματικούς ομίλους, λέγοντας πως «την ώρα που η κυβέρνηση πανηγυρίζει, η παραγωγική Ελλάδα στενάζει υπό το βάρος της υπερφορολόγησης». Φυσικά, δε νοιάζεται για τη φοροληστεία του λαού. Πρόβαλε επίσης και άλλες απαιτήσεις των καπιταλιστών, όπως η μείωση στο «υψηλό κόστος Ενέργειας», οι «ξεκάθαρες χρήσεις γης». Επέμεινε σε ένα «εθνικό αναπτυξιακό σχέδιο», που «θα μπορέσει να προσελκύσει επενδύσεις», έχοντας ως ένα το κρατούμενο το τσάκισμα μισθών και εργασιακών δικαιωμάτων.

Το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ σχολιάζει για τα αποτελέσματα του Eurogroup ότι «η κυβέρνηση αδύναμη και ανίκανη να διαπραγματευθεί, οδηγεί την χώρα και την οικονομία σε αδιέξοδο, και απομακρύνει την προοπτική εξόδου από την κρίση και τα μνημόνια, διαιωνίζοντας την επιτροπεία της χώρας». Φυσικά, σε όφελος του κεφαλαίου και όχι των εργαζομένων.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού, Στ. Θεοδωράκης, μιλώντας στο ραδιοσταθμό «Real» είπε ότι δεν υπάρχει καμία απάντηση για τα κέρδη των ευρωπαϊκών κεντρικών τραπεζών από τα ελληνικά ομόλογα, κέρδη που είχε συμφωνηθεί να επιστρέφονται κάθε χρόνο στην εγχώρια καπιταλιστική οικονομία προς τόνωση της ρευστότητας των ντόπιων επιχειρηματικών ομίλων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ