Παρασκευή 9 Δεκέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Εξαιρετικό Παρθένο Πικρό Χαμόγελο... »

Στην αίθουσα τέχνης «έκφραση - Γιάννα Γραμματοπούλου» εγκαινιάστηκε η ατομική έκθεση γλυπτικής του Κυριάκου Ρόκου με τίτλο «Εξαιρετικό Παρθένο Πικρό Χαμόγελο - ψυχρής έκθλιψης».

Ο ίδιος ο καλλιτέχνης σημειώνει για τη δουλειά του: «Γεγονός είναι ότι εξακολουθώ, πάντα λεύτερος, σαν πολεμικός ανταποκριτής ή σαν λαϊκός μάστορας, να καταγράφω, με τον τρόπο μου, όλα όσα μονάχα με τους χτύπους της καρδιάς μεταδίδονται και αποθηκεύονται με την ευχή της μη επανάληψης. Φυσικά δεν είμαι και ο μόνος. Αλλά ποια ελληνική εξουσία νοιάστηκε για το μοναδικό κεφάλαιο που είναι ο δημιουργός της ντόπιας τέχνης και ο πολιτισμός;».

Ο ιστορικός Τέχνης Γιάννης Χ. Παπαϊωάννου σχολιάζει για τη γλυπτική του Κυριάκου Ρόκου: «Αν κάποιος προσπαθήσει να επεξηγήσει τα έργα του Ρόκου, χάνει αυτόματα την αρετή της αποκαλυπτικότητάς τους. Η όραση δεν ζητά ορισμούς αλλά α-περιορισμούς, γιατί έτσι μόνο αξιώνεται να εισχωρήσει στο βάθος της μαγικής εικόνας που λέγεται "απτή πραγματικότητα". Η γλυπτική του Ρόκου μορφοποιεί ένα πλούσιο ονειρικό υλικό, που μας περιδινίζει σ' έναν κόσμο συνειρμών, μετασχηματισμών και αναπλάσεων στα όρια του ψυχικού αυτοματισμού».

Η αίθουσα τέχνης «έκφραση» βρίσκεται στην Αθήνα (Βαλαωρίτου 9α), τηλ. 2103607598, email: info@ekfrasi-art.gr. Διάρκεια έκθεσης: 8 Δεκέμβρη 2016 - 7 Γενάρη 2017.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ