Σάββατο 10 Δεκέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Καταγγελία για απολύσεις στην «Domus»

Την άρνηση της εταιρείας Domus να συναντηθεί με το Συνδικάτο, και ενώ υπάρχουν καταγγελίες για απολύσεις, καταγγέλλει το Παράρτημα Πειραιά του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής σε ανακοίνωση με την οποία ενημερώνει τους εργαζόμενους. Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι ζήτησε συνάντηση με την εργοδοσία «με αφορμή τις καταγγελίες για απολύσεις στις 30/11, αναγγελία απόλυσης συναδέλφου επειδή δεν δέχτηκε να δουλεύει τζάμπα, καθώς και φημολογούμενες απολύσεις μέχρι τα Χριστούγεννα. Η εταιρεία με διάφορες προφάσεις θέλει να μεταθέσει τη συνάντηση για μετά τα Χριστούγεννα. Αφού δηλαδή θα έχει υλοποιήσει τα αντεργατικά της σχέδια».

Οπως αναφέρει το Συνδικάτο, στη συγκεκριμένη εταιρεία η εργοδοσία εδώ και ένα χρόνο απαιτεί από τους εργαζόμενους να δουλεύουν απλήρωτες υπερωρίες. Από τους εργαζόμενους που αρνήθηκαν, έχουν απολυθεί όλοι εκτός από τον τελευταίο, στον οποίο ανακοινώθηκε τώρα ότι θα απολυθεί.

Αξίζει επίσης να αναφερθεί η έγγραφη απάντηση της εργοδοσίας στο αίτημα του Συνδικάτου για συνάντηση, που επιβεβαιώνει τους σχεδιασμούς της για απολύσεις αλλά και την πρόθεσή της να κωλυσιεργήσει. Συγκεκριμένα αναφέρει: «Οι απολύσεις στην εταιρεία μας έγιναν για οικονομικούς και λειτουργικούς λόγους (...) συνεκτιμώντας τα κοινωνικά κριτήρια και την αποδοτικότητα των εργαζομένων». Πιο κάτω, μάλιστα, με το πρόσχημα του κλεισίματος του οικονομικού έτους, ισχυρίζεται ότι «η συνάντηση είναι δύσκολο να προγραμματιστεί άμεσα (...) Επιφυλασσόμαστε να επικοινωνήσουμε μαζί σας αμέσως μετά τις γιορτές».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ