Τετάρτη 14 Δεκέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΛΑΡΙΣΑ - ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
Πέτυχαν με την απεργία τους την ανάκληση των μειώσεων μισθών

Την ανάκληση των μειώσεων μισθών που είχε επιβάλλει στις νέες συμβάσεις η δημοτική αρχή του Δήμου Λαρισαίων, πέτυχαν με τον απεργιακό αγώνα τους οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα των σχολείων της Λάρισας.

Η υλοποίηση της απόφασης για μειώσεις μισθών, η οποία ανακλήθηκε τελικά χτες, θα επέφερε μείωση 30 έως 80 ευρώ το μήνα, όταν ο μέσος μηνιαίος μισθός είναι 300 με 400 ευρώ, ενώ σε ετήσια βάση οι απώλειες θα ήταν μεταξύ 300 και 800 ευρώ.

Με απόφαση του Σωματείου Καθαριστριών - Καθαριστών Ν. Λάρισας, οι εργαζόμενοι, που παραμένουν απλήρωτοι από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, προχώρησαν σε 48ωρη απεργία την περασμένη Πέμπτη και Παρασκευή, ενώ σε σύσκεψη που πραγματοποίησαν την Κυριακή, δήλωσαν την αποφασιστικότητά τους να συνεχίσουν τον αγώνα.

«Χαμένοι αγώνες είναι μόνο αυτοί που δεν γίνονται» υπογραμμίζει, σε ανακοίνωσή του, το Σωματείο κι αναφερόμενο στις δηλώσεις του δημάρχου Λάρισας, Απ. Καλογιάννη, ότι τάχα ήταν στις προθέσεις της δημοτικής αρχής να μην κάνει τις μειώσεις μισθών και η υπαναχώρησή της δεν ήταν αποτέλεσμα των κινητοποιήσεων των εργαζομένων, σημειώνει πως «εντάσσονται στη λογική των παρεμβάσεων που κάνει η δημοτική αρχή για να χτυπήσει τους αγώνες των εργαζομένων και την οργάνωσή τους στο σωματείο».

Επίσης, το σωματείο ζητάει από τη δημοτική αρχή να σταματήσει το καθεστώς της απλήρωτης εργασίας και να πληρώνονται οι εργαζόμενοι κάθε μήνα, καθώς και να επιστραφούν οι μειώσεις μισθών που είχαν επιβληθεί στο προηγούμενο διάστημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ