Πέμπτη 23 Αυγούστου 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΚΥΚΛΑΔΕΣ
Ανάγκη για δημιουργία εξεταστικών κέντρων σε όλα τα νησιά

Η ανάγκη για δημιουργία εξεταστικών κέντρων σε κάθε νησί, έρχεται για άλλη μια φορά στο προσκήνιο, μετά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν γονείς και μεταξεταστέοι μαθητές της Β' Λυκείου στις Κυκλάδες.

Συγκεκριμένα, το προηγούμενο διάστημα γνωστοποιήθηκε από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Κυκλάδων και τις Διευθύνσεις των Λυκείων του νομού, ότι οι εξετάσεις των μετεξεταστέων της Β' Λυκείου, δε θα διεξαχθούν κατά νησί, αλλά στην πρωτεύουσα του νομού, την Ερμούπολη Σύρου. Οι εξετάσεις θα ξεκινήσουν στις 4 Σεπτέμβρη και θα ολοκληρωθούν στις 15 του ίδιου μήνα. Κατά συνέπεια, όλο αυτό το διάστημα οι μαθητές και οι συνοδοί τους θα πρέπει να παραμείνουν στη Σύρο, γεγονός που σηματοδοτεί οικονομικά έξοδα.

H παραμονή στη Σύρο για 13 μέρες συνεπάγεται δυσβάστακτα οικονομικά έξοδα, ιδιαίτερα αυτή την εποχή, ενώ πολλά από τα κυκλαδίτικα νησιά δεν έχουν απευθείας σύνδεση με τη Σύρο. Στα μεγάλα οικονομικά έξοδα - πολλές οικογένειες δεν έχουν τη δυνατότητα για κάλυψη των εξόδων - έρχεται να προστεθεί η ψυχολογική κατάσταση στην οποία θα βρίσκονται οι μαθητές, αφού θα είναι μακριά από το φυσικό τους περιβάλλον, με προβλήματα στη δυνατότητα μελέτης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ