Κυριακή 26 Αυγούστου 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΣΚΑΚΙ
ΜΙΚΡΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Στο χώρο του περσινού Φεστιβάλ της ΚΝΕ ο Θανάσης Βουρεκάς (δεξιά) μαζί με τον συνεργάτη του «Ρ» και τον διεθνή μετρ Ηλία Κουρκουνάκη (αριστερά)
Στο χώρο του περσινού Φεστιβάλ της ΚΝΕ ο Θανάσης Βουρεκάς (δεξιά) μαζί με τον συνεργάτη του «Ρ» και τον διεθνή μετρ Ηλία Κουρκουνάκη (αριστερά)
Ενα μικρό αφιέρωμα για έναν απλό εργάτη του σκακιού, για έναν εργάτη του δίκιου και του αγώνα, για τον Θανάση Βουρεκά, παλαιό μέλος της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας και ιδρυτή σκακιστικών συλλόγων, ένας από τους οποίους είναι και ο Πολιτιστικός Σκακιστικός Σύλλογος Ανάκασας (Μπιζανίου 29 δίπλα στην κεντρική πλατεία). Στον ΠΟΣΣ Ανάκασας διεξάγεται αυτές τις ημέρες το εσωτερικό πρωτάθλημα και προηγείται ο Χρύσανθος Κυριαζής, συμμετέχουν επίσης οι Αγγελοι Μπέλλος, Βουρεκάς Θ., ο 13χρονος Φώτης Ράππος κ.ά.

Ο Θανάσης Βουρεκάς, ηλεκτρολόγος στο επάγγελμα, πριν γνωρίσει το πνευματικό άθλημα του σκακιού, ήταν ποδοσφαιριστής στον «Αστέρα» Αμπελοκήπων, το εγκατέλειψε όμως, γιατί «κάποιοι» του έλεγαν να αφήσει την μπάλα να μπει γκολ... (ήταν τερματοφύλακας). Στην ΕΣΟ, άλλος «καλοθελητής», πούλησε τα πιστεύω του και το φίλο του Βουρεκά και προτείνει πρόεδρο της ΕΣΟ, όχι αυτόν που έπρεπε και που ήταν σωστός, εργατικός και πρώτος στις ψήφους, αλλά άλλον με πολύ λιγότερες ψήφους, νέο και άπειρο... Αργότερα ο «καλοθελητής» αμείφθηκε αρπάζοντας το ταμείο της ΕΣΟ...

Ολα αυτά, συν την αντιμετώπιση της καθημερινής πραγματικότητας, τα νεύρα του και η υγεία του κλονίστηκαν, η αγάπη του για το σκάκι και το ενδιαφέρον του για τα κοινά και το συλλογικό αγώνα, τον κρατούν μέχρι σήμερα όρθιο. Μόνος του, σχεδόν, φτωχικά και από το υστέρημά του, παράλληλα με τον Σκ. Σύλλογο, είναι εκδότης της τριμηνιαίας εφημερίδας ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ (Θανάσης Βουρεκάς - Σύμης 13 Ανάκασα τηλ. 2614.366 ή 0974/847 015 ΤΚ 13562). Παράλληλα, συμμετέχει στη Νέα Σκακιστική Πρωτοβουλία) για την ΕΣΟ. Είναι λάτρης της ζωγραφικής τέχνης με την οποία ασχολείται ερασιτεχνικά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ