Κυριακή 26 Αυγούστου 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Ομιλοι «φωτιά»

Φαβορί για μια ακόμη φορά η Γιουγκοσλαβία

Sportidea

Φαβορί για μια ακόμη φορά η Γιουγκοσλαβία
Στους υπόλοιπους ομίλους, η κατάσταση είναι παρόμοια με αυτόν όπου αγωνίζεται η Εθνική μας. Ο ομοσπονδιακός προπονητής είχε τονίσει μετά την κλήρωση των ομίλων πως όλα τα γκρουπ είναι περίπου της ίδιας δυναμικότητας. Ετσι λοιπόν η αγωνία για τις υπόλοιπες 12 ομάδες που θα προσπαθήσουν να κατακτήσουν αυτόν τον τίτλο έχει φτάσει στο κατακόρυφο, τόσο για τους «μεγάλους» του αθλήματος, όσο και για τους θεωρητικά υποδεέστερους.

ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΟΜΙΛΟΙ

Πιο συγκεκριμένα οι όμιλοι έχουν ως εξής: 1ος όμιλος: Γαλλία, Λιθουανία, Ισραήλ, Ουκρανία, 2ος όμιλος: Ισπανία, Τουρκία, Σλοβενία, Λετονία, 3ος όμιλος: Γιουγκοσλαβία, Γερμανία, Κροατία, Εσθονία.

ΓΑΛΛΙΑ

Οι Γάλλοι θέλουν να ελπίζουν πως είναι σε θέση να φτάσουν αρκετά ψηλά σε αυτό το Ευρωμπάσκετ. Μπορεί ο Αλέν Βάις να βρίσκεται στην τεχνική ηγεσία της ομάδας, όμως χρειάζεται και επιμονή, αλλά και τύχη για να υλοποιηθούν οι στόχοι. Στην αποστολή για τους αγώνες βρίσκεται και ο Ρισασέ του Ολυμπιακού, ενώ πολλά βάρη στην προσπάθεια αυτή θα φορτωθεί και ο γνωστός σε όλους τους φίλους του αθλήματος Βασίλ Εφθίμοφ. Η αποστολή των Γάλλων έχει ως εξής: Τ. Πάρκερ, Κ. Πάλμερ, Λ. Σκιαρά, Λ. Φουαρές, Μ. Ντιουμασί, Σ. Ρισασέ, Σ. Ζιλιάν, Τ. Μπιλμπά, Φ. Βάις, Β. Εφθίμοφ, Ε. Μικού, Α. Ντιγκμπέ.

ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ

Οι Λιθουανοί φιγουράρουν ως φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου. Η μεγάλη σχολή της πρώην Σοβιετικής Ενωσης παραμένει και μάλιστα συνεχίζει να μονοπωλεί στο ευρωπαϊκό στερέωμα. Το όνομα του τεχνικού που θα δώσει τις βασικές οδηγίες στους αγώνες, Γιόνας Καζλάουσκας, σίγουρα ανεβάζει και άλλο το ηθικό των παικτών, που πάντως έχουν αρκετή πείρα για να φτάσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Η αποστολή των Λιθουανών είναι η εξής: Γ. Εϊνίκις, Σ. Στομπέργκας, Μ. Τιμίνσκας, Μ. Ζουκάουσκας, Ε. Ζουκάουσκας, Ν. Σονγκάιλα, Ρ. Γιαβτόκας, Σ. Γιασικεβίτσιους, Α. Γιουρκούνας, Ρ. Καουκένας, Ν. Μασκολιούνας, Ρ. Σισκάουσκας, Ν. Σλάνινα.

ΙΣΡΑΗΛ

Ο εκλέκτορας της Εθνικής μας Κώστας Πετρόπουλος

Sportidea

Ο εκλέκτορας της Εθνικής μας Κώστας Πετρόπουλος
Οι Ισραηλινοί, μετά την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος μέσω της Σουπρολίγκα, από τη Μακάμπι, φιλοδοξούν στην αναγέννηση του μπάσκετ της χώρας τους και τώρα ελπίζουν και σε μια διάκριση μέσω του Ευρωμπάσκετ. Πρωτεργάτης αυτής της προσπάθειας είναι ο Μούλι Κατζουρίν, που κάλεσε τους καλύτερους δυνατούς παίκτες προκειμένου να έχει ελπίδες απέναντι στα μεγάλα ονόματα που θα λάβουν μέρος στους αγώνες. Οι 17 παίκτες που θα δώσουν το «παρών» με την εμφάνιση της Εθνικής ομάδας του Ισραήλ είναι οι: Ο. Κάτας, Α Ταμίρ, Σ Τούρτζεμαν, Ο. Κόεν, Γ. Σάφαρ, Τ. Στεϊνάουερ, Λ. Λούμπιν, Τ. Μπέρσταϊν, Ι. Κοσικάρο, Γ. Γκριν, Ε. Μάρκοβιτς, Ν. Σαρκ, Μ. Ταπίρο, Ν. Χένεφελντ, Γ. Σέλεφ, Σ. Σασόν, Ι. Οχάνον.

ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Αλλη μια ομάδα από την πρώην Σοβιετική Ενωση καλείται να δώσει το «παρών» και μάλιστα στον ίδιο όμιλο με τη Λιθουανία. Οι Ουκρανοί επιζητούν να δείξουν το καλύτερό τους πρόσωπο στους αγώνες της Τουρκίας και να ανεβάσουν το επίπεδό τους ακόμα πιο ψηλά. Το έργο τους όμως είναι δύσκολο και αυτό το γνωρίζουν καλά οι παίκτες που θα πάνε στην Κωνσταντινούπολη, στο μεγαλύτερο θεσμό του αθλήματος στην Ευρώπη. Η αποστολή της Ουκρανίας είναι η εξής: Β. Πουτζιρέι, Α. Λεμπέντεφ, Ο. Λόχμαντσουκ, Ι. Μολτσάνοφ, Ο. Ραγιέφσκι, Β. Γεβστρατένκο, Λ. Γιάιλο, Ν. Μαρκόφ, Μ. Καρέμπιν, Ο. Οκούνσκι, Σ. Μπαλασόφ, Γ. Ποντορβάνι.

ΙΣΠΑΝΙΑ

Στον 2ο όμιλο τα πράγματα είναι υπέρ της ομάδας από την Ιβηρική Χερσόνησο. Οι Ισπανοί, με την παράδοσή τους στο χώρο του μπάσκετ, θεωρούνται φαβορί όχι μόνο για την πρόκριση στην επόμενη φάση, αλλά και για την κατάκτηση του τίτλου. Ο Χαβιέρ Ιμπρόντα υπολόγισε σε νέα, αλλά και παλιά στελέχη του ισπανικού μπάσκετ και ελπίζει ότι αυτό το σχήμα θα σηκώσει τον τίτλο που τόσο επιθυμούν οι συμπατριώτες του. Οι Ισπανοί που θα αγωνιστούν στα τουρκικά παρκέ είναι: Π. Γκασόλ, Τ. Κόρνεγκαϊ, Φ. Βάσκεζ, Χ. Ναβάρο, Ι. Ροντρίγκες, Φ. Ρέγιες, Κ. Χιμένεθ, Λ. Ανγκούλο, Χ. Παράισο, Ρ. Λόπεζ, Α. Ρέγιες, Χ. Γκαρμπαχόσα.

ΤΟΥΡΚΙΑ

Ο Νίκος Γκάλης οδήγησε στην κορυφή της Ευρώπης τη χώρα μας το 1987

Sportidea

Ο Νίκος Γκάλης οδήγησε στην κορυφή της Ευρώπης τη χώρα μας το 1987
Τον παράγοντα έδρα υπολογίζουν περισσότερο οι Τούρκοι, καθώς ως γνωστόν οι αγώνες θα γίνουν στη χώρα τους. Ετσι οι γείτονες με τον Αϊντίν Ερς στην τεχνική ηγεσία θέλουν να ελπίζουν ότι η ομάδα τους θα ξεφύγει από τον στενό κύκλο των υποδεέστερων και θα ανέβει ένα επίπεδο, προκειμένου να φανεί ακόμα περισσότερο στην Ευρώπη. Από τους παίκτες που θα αγωνιστούν ο πιο γνωστός είναι ο Ιμπραήμ Κουτλουάι, που κατέκτησε με την ΑΕΚ το Κύπελλο Ελλάδας την περσινή περίοδο και που πήρε μετεγγραφή για τον Παναθηναϊκό. Οι συναθλητές του στο Ευρωμπάσκετ είναι οι εξής: Χ. Τούρκογλου, Μ. Τουρκτσάν, Κ. Τουντσερί, Χ. Μπεσόκ, Ο. Ενέ, Μ. Οκούρ, Μ Εβλιγιάογλου, Ο. Ονάν, Α. Παρς (Πασκάνοβιτς), Χ. Γιλντιρίμ, Χ. Ερντενάι, Κ. Πεκέρ, Α Βεκίλογλου.

ΣΛΟΒΕΝΙΑ

Την καλύτερη δυνατή εμφάνιση καλούνται να κάνουν οι Σλοβένοι σε αυτό το Ευρωμπάσκετ, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα παραδοθούν αμαχητί στους αντιπάλους τους. Πάντως σε σχέση με την Εθνική μας ομάδα, η αντίστοιχη της Σλοβενίας παρουσιάζεται πολύ καλύτερη, καθώς έχει αποδείξει ότι στα δύσκολα υπάρχει η αυτοσυγκέντρωση που χρειάζεται και έτσι έρχονται όχι μόνο οι νίκες, αλλά αποφεύγονται τουλάχιστον οι βαριές ήττες. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Σλοβενίας αποτελούν οι: Σ. Μπετσίροβιτς, Μ. Γκόρεντς, Σ. Γκρουμ, Μ. Ούντριχ, Τ. Αλιμπέγκοβιτς, Ι. Γιούρκοβιτς, Μ. Κράλιεβιτς, Γ. Λάκοβιτς, Μ. Μίλιτς, Μ. Σμόντις, Μ. Τούσεκ, Ρ. Νεστέροβιτς, Α. Μακ Ντόναλντ, Σ. Πετρόφ, Γ. Γιαγκότνικ, Μ. Γκόλιοβιτς.

ΛΕΤΟΝΙΑ

Μια από τα ίδια και για την ομάδα της Λετονίας που επιζητά τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Ο Ομοσπονδιακός προπονητής, Αρμαντς Κράουλινς, προσπάθησε να βρει την καλύτερη συνταγή για τον στόχο που έχει θέσει και έτσι οι Ο. Χελμάνις, Α. Βίτολς, Ρ. Στελμάχερς, Μ. Λάκσα, Ε. Βαλέικο, Α. Βετσβάγκαρς, Κ. Βάλτερς, Ρ. Μίλινεκς, Α. Μπαγκάτσκις, Α. Στουρμς, Κ. Τσίπρους, Ρ. Γκραφς, Κ. Καμπάλα, Κ. Πούρνις που θα δώσουν το «παρών» στην Τουρκία θα σηκώσουν το βάρος της προσπάθειας.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Ο «κάπτεν» της Εθνικής Φραγκίσκος Αλβέρτης

Sportidea

Ο «κάπτεν» της Εθνικής Φραγκίσκος Αλβέρτης
Στα ίδια επίπεδα παραμένουν εδώ και χρόνια οι Γερμανοί, που στο μπάσκετ δεν τυχαίνουν της ίδιας προσοχής όπως στο ποδόσφαιρο. Πάντως η ελπίδα πεθαίνει τελευταία και έτσι ο τεχνικός των Γερμανών, Χένριχ Ντέτμαν, ελπίζει πως η αποστολή της χώρας του θα είναι σε θέση να τη βγάλει από τη δύσκολη κατάσταση που βρίσκεται. Οι συμπατριώτες του που έχουν κληθεί από τον Ντέτμαν είναι: Χ. Μπέκουμ, Μ. Ντεμιρέλ, Π. Φέμερλινγκ, Γ. Λούτσκε, Ρ. Μάρας, Ν. Γκριν, Σ. Χούπμαν, Σ. Αριγκμπάμπου, Β. Μπογκόγεβιτς, Ρ. Γκάρετ, Τ. Νέες, Α. Οκουλάγια, Σ. Πάπιτς, Π. Ρόλερ, Γ. Τέρντεντζε, Ν. Τόμιτς, Ν. Βούχερερ.

ΚΡΟΑΤΙΑ

Αλλη μια υπερδύναμη του ευρωπαϊκού μπάσκετ συμμετέχει στο Ευρωμπάσκετ της Τουρκίας. Οι Κροάτες συγκεντρώνουν πολλές πιθανότητες για την κατάκτηση του τίτλου και δε φαίνεται να κρύβουν την επιθυμία τους πως θα είναι οι τελικοί νικητές, παρόλο που εδώ και χρόνια προσπαθούν, αλλά δεν μπορούν να το κάνουν πραγματικότητα. Τα δύο ονόματα που προσδίδουν κύρος στην προσπάθεια αυτή είναι φυσικά αυτά του Αλεξάντερ Πέτροβιτς, από το πόστο της τεχνικής ηγεσίας και του Γιόζιπ Βράνκοβιτς στον αγωνιστικό χώρο. Οι υπόλοιποι αθλητές της Κροατίας είναι οι: Ε. Κόβασιτς, Γ. Γκίριτσεκ, Β. Κρστιτς, Β. Αντζούλοβιτς, Μ. Μάμιτς, Ν. Μάρσελιτς, Β. Μρσιτς, Ν. Μουλαομέροβιτς, Σ. Νίτσεβιτς, Ν. Πρκάτσιν, Ν. Βούιτσιτς, Γ. Σέζαρ, Μ. Σκέλιν, Γ. Τάμπακ.

ΕΣΘΟΝΙΑ

Η Εσθονία των γνωστών μας, από το πέρασμά τους από τα ελληνικά παρκέ, Κούουσμα και Μιούρσεπ, καλείται να αγωνιστεί στην Τουρκία και μάλιστα να καταφέρει ό,τι μπορεί καλύτερο. Σε αυτό αναμένεται να βοηθήσει αρκετά με την πείρα του και ο Ούλαρ Κέρντε, αλλά και με τις αγωνιστικές ικανότητες οι Β. Κρίισα, Α. Παρν, Ι. Ρούμα, Γ. Κουλαμάε, Κ. Τόομας, Π. Ιλβερ, Γ. Πάρβε, Α. Ερμπαλου, Μ. Μέτστακ, Τ. Τιν, Ρ. Πέκα, Ρ. Αντρους, Μ. Νούρμετς, Α. Τάγκαμετς, Π. Πιχέλα.

ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑ

Οι Γιουγκοσλάβοι, στηριζόμενοι στην πείρα τους, αλλά και στο όνομά τους, που προσδίδει κύρος, έχουν ως στόχο την κατάκτηση της κορυφής στο «πρωτάθλημα» της «Γηραιάς Ηπείρου». Επίσης πολλοί γνωστοί των ελληνικών γηπέδων θα δώσουν το «παρών» στους αγώνες, αθλητές όπως ο Ντέγιαν Μποντίρογκα, ο Πρέντραγκ Στογιάκοβιτς και άλλοι. Αναλυτικά η αποστολή της Γιουγκοσλαβίας είναι η εξής: Ν. Μποντίρογκα, Π. Ντρόμπνιακ, Ι. Ρακόσεβιτς, Μ. Γκούροβιτς, Ν. Γιεστρατίγιεβιτς, Μ. Γιάριτς, Σ. Ομπράντοβιτς, Β. Ραχμάνοβιτς, Γ. Στανόγεβιτς, Π. Στογιάκοβιτς, Β. Σκεπάνοβιτς, Ν. Τάρλατς, Ν. Τομάσεβιτς, Ν. Μιλόγεβιτς, Β. Πέτροβιτς, Ρ. Βάρντα, Μ. Βούγιανιτς.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Βλέψεις για προημιτελικά η Εθνική εφήβων (2019-07-31 00:00:00.0)
Πρεμιέρα με τη Βοσνία (2011-08-31 00:00:00.0)
Αρχίζουν τα δύσκολα (2007-09-07 00:00:00.0)
4ος ΟΜΙΛΟΣ (1999-06-20 00:00:00.0)
Χωρίς Μυριούνη, Κακιούζη (1997-11-28 00:00:00.0)
Ξεκαθάρισε το τοπίο (1997-01-31 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ