Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ - ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ
Πρεμιέρα με τη Βοσνία

Πριν από την πρεμιέρα της εθνικής στο Ευρωμπάσκετ με αντίπαλο τη Βοσνία σήμερα (18.00 ΕΤ1) ο Ηλίας Ζούρος εξακολουθεί να κρατά χαμηλούς τόνους. Γνωρίζει τις παγίδες που κρύβει η αναμέτρηση με τους Βαλκάνιους και δε σηκώνει τον πήχη παρά τις νίκες στα φιλικά.

«Σίγουρα η πρεμιέρα είναι κάτι ξεχωριστό, γιατί είναι η πρώτη μέρα για όλους. Πρέπει να βλέπουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και να πάμε βήμα - βήμα. Για μας που έχουμε πολλούς νέους παίκτες, χρειαζόμαστε να χτίζουμε την εμπιστοσύνη παιχνίδι με παιχνίδι. Η ομάδα μας έχει ανάγκη να παίζει, να βρίσκει ρυθμό, να παίζει καλή άμυνα και με τις νίκες να δυναμώνει ψυχικά για να είναι κάθε φορά καλύτερη».

Ο ομοσπονδιακός προπονητής δε θέλει να θυμάται καν τι είχε συμβεί στο φιλικό με τους Βόσνιους στο Ρίμινι και την άνετη νίκη της εθνικής. «Το ξεχνάμε», ανέφερε χαρακτηριστικά και προσέθεσε: «Η Βοσνία έρχεται με άλλους δύο παίκτες, που τότε έλειπαν, τον Βασίλιεβιτς και τον Τζάζβιν, που έχουν εμπειρία και από το ελληνικό πρωτάθλημα. Είναι μία ομάδα που σουτάρει πολύ καλά από μακριά και αυτό την κάνει πολύ επικίνδυνη και μπορεί να σου κάνει τη ζημιά σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα».

Αναφερόμενος γενικά στη διοργάνωση, υποστήριξε ότι «δεν υπάρχουν φαβορί στο μπάσκετ. Φαβορί γίνεσαι με την απόδοσή σου μέσα στο γήπεδο. Αν έλεγα πως μία ομάδα είναι φαβορί στη διοργάνωση λόγω ρόστερ, θα έλεγα πως είναι η Ισπανία. Καμία άλλη ομάδα».

Αναλυτικά το σημερινό πρόγραμμα των αγώνων στη Λιθουανία.

15:15 Ισπανία - Πολωνία

15:15 Σερβία - Ιταλία

15:30 Μαυροβούνιο - ΠΓΔΜ

15:30 Βέλγιο - Γεωργία

17:45 Τουρκία - Πορτογαλία

17:45 Γαλλία - Λετονία

18:00 Ελλάδα - Βοσνία-Ερζεγοβίνη

18:00 Σλοβενία - Βουλγαρία

21:00 Λιθουανία - Αγγλία

21:00 Γερμανία - Ισραήλ

21:00 Ρωσία - Ουκρανία

21:00 Κροατία - Φινλανδία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ