Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
SUPER LEAGUE
Νέα επεισόδια στη φαρσοκωμωδία

Συνεχίζεται η προσθήκη επεισοδίων (δυσοσμίας) στη φαρσοκωμωδία του εμπορευματοποιημένου ποδοσφαίρου. Χτες ο γγΑ, Π. Μπιτσαξής, προώθησε στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, Πόπη Παπανδρέου, νέα (προερχόμενη από την UEFA) αναφορά (την οποία του γνωστοποίησε η ΕΠΟ) για ύποπτο χειραγώγησης αγώνα. Φτάνοντας έτσι - συνολικά - τους 42 ύποπτους αγώνες.

Σύμφωνα με το σχετικό έγγραφο «εκφράζονται υπόνοιες ότι ο ποδοσφαιρικός αγώνας Λεβαδειακού - Διαγόρα (σ.σ. 4-0) που διεξήχθη στις 30-7-2011 ήταν χειραγωγημένος για στοιχηματικούς λόγους. Ο αγώνας αυτός διεξήχθη στο πλαίσιο των αγώνων κατάταξης (play-offs) των ομάδων που διεκδικούσαν την άνοδο στη Super League».

Με την επισήμανση - που κάνει και η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία - πως «οι αποδείξεις της πιθανής χειραγώγησης του ως άνω αγώνα δεν είναι αρκούντως επαρκείς». Κάτι που ικανοποιεί τη βοιωτική ΠΑΕ, η οποία αρνείται κάθε βασιμότητα της αναφοράς.

Στο μεταξύ σε συνέντευξή του (ΑΠΕ - ΜΠΕ), ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, Ανδ. Φάκος, εξέφρασε την άποψη πως «το πρωτάθλημα δεν έπρεπε να ξεκινήσει, κάτω από αυτές τις συνθήκες. Δικαστικές υποθέσεις να είναι σε εξέλιξη, να μην έχει ξεκαθαρίσει ποιες ομάδες πέφτουν και ποιες ανεβαίνουν, αποστολή ποδοσφαιρικού συλλόγου να γυρίζει πίσω στη μέση της διαδρομής προς την έδρα του αντιπάλου του και οπαδοί να κλείνουν τα διόδια για να διαμαρτυρηθούν. Είναι εφικτό με αυτή την κατάσταση να διεξάγονται αγώνες»; Επίσης, κατέθεσε την εκτίμηση ότι πλήρης κάθαρση στο ποδόσφαιρο (σ.σ. δηλαδή εξωραϊσμός) «θα επιτευχθεί μετά από περίπου τριάντα χρόνια».

Εκδικάστηκε χτες εκ νέου - σύμφωνα με την πρόσφατη απόφαση του Τακτικού Διαιτητικού Δικαστηρίου - η προσφυγή της ΠΑΕ Ηρακλής (κατά της πρωτόδικης απόφασης υποβιβασμού του λόγω πλαστογραφίας) στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ. Η «κυανόλευκη» ΠΑΕ όπως και αυτή του (άμεσα ενδιαφερόμενου) Αστέρα Τρίπολης πήραν προθεσμία, να καταθέσουν υπομνήματα, ως την ερχόμενη Παρασκευή (2/9).

Νωρίτερα είχαν εκδικαστεί - στην ίδια Επιτροπή - οι εφέσεις που έχουν καταθέσει για τις ποινές τους (λόγω συμμετοχής στην υπόθεση των φερομένων ως χειραγωγημένων αγώνων) η ΠΑΕ Ηλιούπολη, οι παράγοντές της Γ. Τσακογιάννης, Ν. Χάλκος, ο προπονητής Ν. Παντέλης και ο ποδοσφαιριστής Μ. Νικολόπουλος.

Από την πλευρά της, η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου - η οποία τελεί υπό νέα προσωρινή διοίκηση, ορισμένη από το Πρωτοδικείο Βόλου - κατέθεσε στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού νέο φάκελο. Και ζητάει την έκδοση πιστοποιητικού συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Super League.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ