Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Τρεις τραυματίες από επίθεση οπαδών στα Πετράλωνα

Τρεις τραυματίες (εκ των οποίων οι δύο με μαχαιριές σε θώρακα και κοιλιά), 14 αυτοκίνητα και τέσσερα καταστήματα με υλικές ζημιές ήταν το αποτέλεσμα ενός νέου «ραντεβού θανάτου» χούλιγκανς του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού, αυτή τη φορά στα Πετράλωνα.

Περίπου 40 άτομα που επέβαιναν σε μοτοσυκλέτες με καλυμμένες τις πινακίδες κυκλοφορίας έφτασαν στην οδό Χαμοστέρνας λίγο πριν τις 9 το βράδυ της Δευτέρας και από εκεί πεζοί έφτασαν στην οδό Κειριάδων 141 όπου στεγάζεται ο σύνδεσμος του Παναθηναϊκού. Οπως ανέφεραν οι αυτόπτες μάρτυρες, ορισμένοι από αυτούς φορούσαν διακριτικά του Ολυμπιακού αλλά όλοι τους ήταν οπλισμένοι με ρόπαλα, γκλοπ, μαχαίρια και βόμβες «μολότοφ» τα οποία και χρησιμοποίησαν την ώρα της «μάχης». Για λίγα λεπτά και μέχρι να έρθουν οι αστυνομικές δυνάμεις, οι «φερόμενοι» οπαδοί των δύο ομάδων συγκρούονταν σώμα με σώμα. Κατά τη διάρκεια των συμπλοκών τρεις νεαροί τραυματίστηκαν και μία ώρα μετά έφτασαν στον «Ευαγγελισμό». Ο ένας από αυτούς έφυγε αφού πρώτα του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες ενώ οι άλλοι δύο, ηλικίας 27 και 35 ετών παρέμειναν για νοσηλεία καθώς είχαν τραύματα από «αιχμηρό αντικείμενο».

Στο σημείο της συμπλοκής βρέθηκαν και κατασχέθηκαν από τους αστυνομικούς δύο άθικτες βόμβες «μολότοφ», δύο πλαστικά μπουκάλια καμένα, μία φωτοβολίδα, ένα φτυάρι, ένα γκλοπ, ένα σπασμένο γκλοπ και δύο πυροσβεστήρες. Επίσης, εντοπίστηκαν δύο μοτοσικλέτες που είχαν καλυμμένες τις πινακίδες, οι οποίες μεταφέρθηκαν στη ΓΑΔΑ.

Αστυνομικοί συνέλαβαν δύο άτομα, έναν 27χρονο και έναν 29χρονο (οι οποίοι οδηγήθηκαν χτες στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών). Επίσης, δύο τραυματίες νοσηλεύονται φρουρούμενοι και θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα, όταν το επιτρέψει η κατάσταση της υγείας τους. Ολοι τους κατηγορούνται για διατάραξη κοινής ειρήνης, συμπλοκή, διακεκριμένες φθορές, επικίνδυνες σωματικές βλάβες και παραβάσεις των νόμων περί όπλων, εκρηκτικών υλών και φωτοβολίδων. Η δικογραφία ακόμη σχηματίζεται, αφού αναζητούνται από την ασφάλεια κι άλλα άτομα που ενεπλάκησαν.

Σε δηλώσεις του («Flash») ο γγΑ, Π. Μπιτσαξής, ανέφερε ότι «πολλοί από τους Συνδέσμους, όχι όλοι, έχουν εξελιχθεί και με ευθύνη ΠΑΕ οι οποίες τους τροφοδοτούν, τους ταΐζουν κατά το κοινώς λεγόμενο, σε φυτώρια εγκλήματος». Και επανέλαβε πως με το υπό κατάρτιση αθλητικό σχέδιο νόμου θεσπίζονται συγκεκριμένοι κανόνες οι οποίοι αν «δεν τηρούνται οι Σύνδεσμοι αυτοί θα σφραγίζονται, απλά».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ