Παρασκευή 16 Δεκέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΕΝΤΡΑ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ
Ελλείψεις στο 90% των προβλεπόμενων οργανικών θέσεων

Με το 10% των προβλεπόμενων οργανικών της θέσεων λειτουργεί η υπηρεσία και τα κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης. Μία υπηρεσία που συγκροτήθηκε για τον εξονυχιστικό έλεγχο και την καταγραφή των ξεριζωμένων, ώστε να μπορεί να γίνεται και η μετεγκατάστασή τους σε άλλη χώρα της ΕΕ. Χτες, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για τη διοικητική ενδυνάμωσή της και την παρουσίαση σχετικού χρηματοδοτούμενου προγράμματος, που αφορούσε 20 υπαλλήλους που προσλήφθηκαν για 8 μήνες και το πρόγραμμα απασχόλησής τους έληξε τον περασμένο μήνα, τονίστηκε η αναγκαιότητα πρόσληψης προσωπικού.

Μιλώντας, ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γ. Μπαλάφας, ανέφερε πως είναι έτοιμοι οι κανονισμοί λειτουργίας αλλά και ο διορισμός (σ.σ. έχει οριστικοποιηθεί) διοικητών στα κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης στα νησιά του Αιγαίου και στον Εβρο. Ο γγ Υποδοχής του υπουργείου, Α. Σαλτερής, ανακοίνωσε την πρόσληψη 160 υπαλλήλων που προέρχονται από το διαγωνισμό του ΑΣΕΠ το 1998. Οι ορκομωσίες ξεκινούν τις επόμενες μέρες. Σήμερα η υπηρεσία υποδοχής και ταυτοποίησης έχει 70 μόνιμους υπαλλήλους, ενώ το οργανόγραμμά της προβλέπει 753. Οι 20 θα υπηρετήσουν στην κεντρική υπηρεσία και οι 140 στα νησιά του Αιγαίου. Η χτεσινή εκδήλωση σηματοδότησε και τη λήξη του σχετικού προγράμματος «Διοικητική ενδυνάμωση της υπηρεσίας πρώτης υποδοχής», που χρηματοδοτήθηκε από το Ταμείο Εσωτερικής Ασφάλειας της ΕΕ. Το έργο, ύψους 408.103 ευρώ, περιλάμβανε το διορισμό με οκτάμηνες συμβάσεις των 20 υπαλλήλων στα κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης, καθώς και την προμήθεια υλικοτεχνικού εξοπλισμού.

Εξάλλου, βολές κατά των ελληνικών αρχών εξαπέλυσε χτες ο Γερμανός υπ. Εσωτερικών, Τόμας ντε Μεζιέρ, επιβεβαιώνοντας ότι ο Αφγανός που φέρεται ως δράστης δολοφονίας 19χρονης στο Φράιμπουργκ είναι το ίδιο πρόσωπο που επιτέθηκε το 2013 με βιαιότητα σε φοιτήτρια στην Κέρκυρα. Τότε, αφού τη λήστεψε, την έριξε από βράχο ύψους οκτώ μέτρων. Σύμφωνα με πληροφορίες του γερμανικού πρακτορείου ειδήσεων «dpa», μετά την αποφυλάκισή του και όταν δεν παρουσιάστηκε στο Αστυνομικό Τμήμα, όπως προέβλεπαν οι περιοριστικοί όροι, ο νεαρός Αφγανός είχε καταχωρηθεί ως ύποπτος στο εσωτερικό της χώρας, όχι όμως και ως καταζητούμενος στο εξωτερικό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ