Παρασκευή 16 Δεκέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΟΑΕΔ
Κίνδυνος να μην πληρωθούν οι άνεργοι τα Χριστούγεννα

Πανελλαδική στάση εργασίας και συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας πραγματοποίησαν χτες εργαζόμενοι του ΟΑΕΔ, διαμαρτυρόμενοι γιατί το μηχανογραφικό σύστημα του Οργανισμού, που έχει ανατεθεί σε ιδιωτικές εταιρείες, δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες, με αποτέλεσμα, όπως προειδοποιούν, να υπάρχει κίνδυνος μη καταβολής των δώρων Χριστουγέννων και των επιδομάτων ανεργίας και ταυτόχρονα να δυσκολεύεται το έργο των υπαλλήλων του Οργανισμού.

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης, αντιπροσωπεία των εργαζομένων συναντήθηκε με την υφυπουργό Ράνια Αντωνοπούλου και με τον γγ του υπουργείου Ανδρέα Νεφελούδη, οι οποίοι δεν δεσμεύθηκαν για τίποτα.

Σε ανακοίνωσή της, η «Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα - Σ» ΟΑΕΔ καλεί «το υπουργείο Εργασίας και τη Διοίκηση του ΟΑΕΔ να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να δοθεί λύση στο πρόβλημα. Ζητάμε: Να απομακρυνθούν όλοι οι ιδιώτες από τον ΟΑΕΔ και να γίνουν προσλήψεις μόνιμου, εξειδικευμένου προσωπικού. (...) Ελεγχο και απόδοση ευθυνών στις ιδιωτικές εταιρείες που παρέχουν έργο στον ΟΑΕΔ. Αναβάθμιση όλων των πληροφοριακών συστημάτων του ΟΑΕΔ. (...) Δηλώνουμε στο πλευρό των ανέργων και θα κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε για την εξυπηρέτησή τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ