Πέμπτη 22 Δεκέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
30 χρόνια «Πράξη»

nophoto.gr

Το 2017 συμπληρώνονται 30 χρόνια από την ίδρυση της αστικής μη κερδοσκοπικής θεατρικής εταιρείας «Πράξη». Ηταν το 1987 όταν το Θέατρο της Οδού Κεφαλληνίας, ξεκίνησε την καλλιτεχνική του πορεία, με το έργο του Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ «Τα πικρά δάκρυα της Πέτρα φον Καντ». Ηταν τότε, που η Μπέττυ Αρβανίτη κάλεσε για πρώτη φορά την σκηνοθέτη Ρούλα Πατεράκη από τη Θεσσαλονίκη, να συνεργαστούν για το ξεκίνημα μιας δημιουργικής θεατρικής πορείας.

Φέτος, Μπέττυ Αρβανίτη και Ρούλα Πατεράκη συναντώνται πάλι ανεβάζοντας τις «Τρωάδες σήμερα», τραγωδία αλλά με την ιδιαιτερότητα του «κλειστού Χώρου». Με έναυσμα το έργο του Ευριπίδη αγγίζουν σύγχρονα θέματα που αφορούν τον πόλεμο και τις ολέθριες συνέπειές του, όπως ακριβώς συμβαίνει και στο έργο του μεγάλου τραγικού ποιητή. Τη συγγραφή έχει αναλάβει η Ρούλα Πατεράκη, με αφετηρία τη μετάφραση της Ελένης Βαροπούλου «Τρωάδες».

Παίζουν: Μπέττυ Αρβανίτη, Νίκος Αρβανίτης, Μαρία Κεχαγιόγλου, Αννα Κουτσαφτίκη, Νίκος Μαυράκης, Τζίνη Παπαδοπούλου, Δημήτρης Παπανικολάου, Τασία Σοφιανίδου. Σκηνικά - Κοστούμια: Ελένη Μανωλοπούλου. Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου. Moυσική: Aγγελος Τριανταφύλλου.

Η παράσταση συνδυάζεται με την έκδοση ενός λευκώματος για τα 30 χρόνια δημιουργικής πορείας του Θεάτρου της Οδού Κεφαλληνίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ