Πέμπτη 22 Δεκέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Η Βασίλισσα του Χιονιού»

Το Μπαλέτο της Εθνικής Οπερας του Κιέβου θα παρουσιάσει σε πρώτη παγκόσμια πρεμιέρα στην Αθήνα, έως τις 28 Δεκέμβρη, στο Μέγαρο Μουσικής, τη νέα χορογραφία της «Βασίλισσας του Χιονιού» που βασίζεται στο αγαπημένο παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Αντερσεν.

Ο μεγάλος Δανός παραμυθάς Χανς Κρίστιαν Αντερσεν, με την ανεξάντλητη φαντασία ενός αιώνιου παιδιού, έπλασε ένα από τα πιο όμορφα παραμύθια και αφηγείται τη συγκινητική περιπέτεια δύο αγαπημένων φίλων, της Γκέρντα και του Κάι, που έζησαν σε ένα κόσμο φανταστικό, παγωμένο και απόμακρο, εκεί όπου κυριαρχεί η γοητευτική Βασίλισσα του Χιονιού.

Ο Αντερσεν με αυτό το παραμύθι προβάλλει την αγνότητα των ανθρώπινων συναισθημάτων ως το μοναδικό αντίδοτο στον ψυχρό ορθολογισμό. Γεμάτο ευαίσθητα νοήματα, μαγικές εικόνες, δράση και αγωνία, έχει εμπνεύσει πολλούς δημιουργούς που το έχουν διασκευάσει για το θέατρο, τον κινηματογράφο, την όπερα και το χορό, ενώ πρόσφατα απολαύσαμε μια διαφορετική εκδοχή με κινούμενα σχέδια, παραγωγής «Disney», που βασίστηκε στην ιστορία της Βασίλισσας του Χιονιού.

Τα φετινά Χριστούγεννα, η Βασίλισσα του Χιονιού θα ζωντανέψει στη σκηνή της Αίθουσας «Αλεξάνδρα Τριάντη» - σε μια νέα παραγωγή - με τους δεξιοτέχνες σολίστ και το corps de ballet του Μπαλέτου της Εθνικής Οπερας του Κιέβου.

Το μουσικό καμβά με εξαίσιες συνθέσεις των Τσαϊκόφσκι, Λιάντοφ, Ρουμπινστάιν, Γκριγκ και Μασνέ, έπλεξε ο Αλεξέι Μπάκλαν. Η Ανικό Ρεχβιασβίλι δημιούργησε μια ευφάνταστη νέα χορογραφία, με τα πλούσια σκηνικά του Στανισλάβ Πετρόφσκι, τα φαντασμαγορικά κοστούμια της Νατάλια Κουτσέρια και τα εντυπωσιακά φωτιστικά εφέ του Ιγκορ Σάμαρετς. Τη δραματουργική επεξεργασία υπογράφουν ο μαέστρος Αλεξέι Μπάκλαν και η Ανικό Ρεχβιασβίλι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ