Πέμπτη 22 Δεκέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
«Κακιά στιγμή» οι τραυματισμοί για την Ευρωλίγκα

Κακιά στιγμή. Αυτή είναι η γνώμη των υπευθύνων της Ευρωλίγκας για τους πολλούς τραυματισμούς παικτών μέχρι τώρα στη διοργάνωση και ειδικότερα για το θέμα που έχει προκύψει και θέλει ως αιτία σε αρκετούς απ' αυτούς τα διαφημιστικά των χορηγών που βρίσκονται στον κύκλο της γραμμής των βολών. Ζήτημα που είχε ανοίξει μετά τα περιστατικά που αφορούσαν τις περιπτώσεις των Γκιστ, Χάκετ, Πρίντεζη ακριβώς σε αυτό το σημείο και τις γνώμες αρκετών παικτών ότι τα συγκεκριμένα σημεία γλιστράνε επικίνδυνα. Στη σύσκεψη του γραφείου της Ευρωλίγκας που πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο διήμερο (Δευτέρα - Τρίτη) το θέμα δεν συζητήθηκε επίσημα, ωστόσο ανεπίσημα ειπώθηκαν κάποια πράγματα. Από πλευράς ανθρώπων της Ευρωλίγκας ουσιαστικά δεν υπάρχει κάποιο θέμα που να χρήζει ιδιαίτερης μελέτης και η αιτία των συγκεκριμένων τραυματισμών αποδόθηκε περισσότερο σε... σύμπτωση και την «κακιά στιγμή».

Ωστόσο, άσχετα με τα διαφημιστικά ως αιτία για τους τραυματισμούς, το σίγουρο είναι πως η νέα δομή της διοργάνωσης με τις πολλές και μάλιστα συνεχόμενες υποχρεώσεις των ομάδων και τα απανωτά ταξίδια αποτελούν μια βασική αιτία για την καταπόνηση των παικτών. Και φυσικά ούτε γι' αυτό ειπώθηκε κάποια κουβέντα.

Αντίθετα, στο τραπέζι των συζητήσεων βρέθηκαν σαφώς πιο ...σημαντικά θέματα για τους διοικούντες την Ευρωλίγκα από τους τραυματισμούς παικτών, όπως είναι η αύξηση των εσόδων στη διοργάνωση και η γενικότερη ανοδική πορεία των οικονομικών στοιχείων, για την οποία εξέφρασαν την ικανοποίησή τους με τα μέχρι τώρα δεδομένα.

Νέο πλήγμα με Περπέρογλου στην Μπαρτσελόνα

Την ώρα που συνέβαιναν όλα αυτά στην έδρα της Ευρωλίγκας, υπήρξε ένα ακόμη περιστατικό τραυματισμού παίκτη, με τον Γιώργο Περπέρογλου της Μπαρτσελόνα να τίθεται για έξι βδομάδες εκτός δράσης. Μάλιστα, αυτό είναι το 6ο περιστατικό που αντιμετωπίζουν οι «μπλαουγκράνα» από την αρχή της χρονιάς αφού είχαν προηγηθεί τα αντίστοιχα των Ρίμπας (εκτός μέχρι το τέλος της σεζόν), Ναβάρο (δύο μήνες εκτός), Κόπονεν (ενάμιση μήνα εκτός), Βίκτορ Κλαβέρ (ένα μήνα εκτός) και Τζάστιν Ντόλμαν (τρεις βδομάδες εκτός).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ