Πέμπτη 22 Δεκέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ
Γαϊτανάκι αντιπαραθέσεων σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων

Γαϊτανάκι αντιπαραθέσεων ανάμεσα στη δημοτική αρχή Βόλου, επιχειρηματίες, δημοσιογράφους και ιδιοκτήτες εφημερίδων και ραδιοφώνων συνεχίζεται για μέρες στο Βόλο, με την κάθε πλευρά να προσπαθεί να στοιχίσει πίσω της τις λαϊκές οικογένειες της πόλης.

Το ξεκίνημα έγινε από τον ευρισκόμενο σε αργία δήμαρχο Αχ. Μπέο, ο οποίος, μέσα από τοπικό τηλεοπτικό κανάλι, επιτέθηκε με απαράδεκτες ύβρεις σε μια δημοσιογράφο τοπικής εφημερίδας. Αυτή αντέδρασε υποβάλλοντας μήνυση εναντίον του για εξύβριση και συκοφαντική δυσφήμιση και ο πρώην δήμαρχος οδηγήθηκε στο δικαστήριο. Κατά την αναμονή της δίκης, υπήρξαν επεισόδια μέσα στο Δικαστικό Μέγαρο και μετά από μήνυση που υπέβαλαν ο Αχ. Μπέος και δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας, συνελήφθησαν η δημοσιογράφος και ο πρόεδρος της Ενωσης Συντακτών Εφημερίδων Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας. Ακολούθησαν εκατέρωθεν καταγγελίες, καθώς και ανακοινώσεις τοπικών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ κι άλλων παραγόντων σε βάρος του πρώην δημάρχου και της δημοτικής αρχής.

Σε παρέμβασή της, η ΤΕ Βόλου του ΚΚΕ, αναφερόμενη στην πλευρά της δημοτικής αρχής, σημειώνει ότι «με τη φρασεολογία του δήθεν "νέου" υλοποιούν τα ίδια ακριβώς μέτρα, στηρίζουν την ίδια πολιτική των κυβερνήσεων, τρομοκρατούν το ίδιο τους εργαζόμενους του Δήμου». Για δε το λεγόμενο «δημοκρατικό μέτωπο», επισημαίνει ότι «αποτελείται από τα κόμματα και τους παράγοντες που έχουν δείξει στην πράξη τι εννοούν δημοκρατία στο πώς αντιμετώπισαν και αντιμετωπίζουν τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους αγρότες, τους μαθητές όταν διεκδικούν τα δικαιώματά τους, στο πώς δεν υπάρχει λαϊκός αγώνας που να μην έχουν κατασυκοφαντήσει».

Και τονίζει: «Αντιπολιτεύονται, αλληλομηνύονται, βρίζονται εκατέρωθεν, διαφωνώντας στο ποιοι θα επωφεληθούν περισσότερο από την υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής μέσω της Τοπικής Διοίκησης και όχι για το αν πρέπει αυτή να υλοποιηθεί. Για τους λόγους αυτούς, ο συγκεκριμένος καβγάς δεν αφορά τα λαϊκά στρώματα. Τα σοβαρά προβλήματα των εργαζομένων, ανέργων, αυτοαπασχολούμενων, μαθητών και φοιτητών της πόλης είναι στην αντίπερα όχθη από τον σκυλοκαβγά των πρώην και νυν διαχειριστών των μέτρων της φτώχειας, της φοροαφαίμαξης, της διάλυσης της Παιδείας και της Υγείας, που παίρνονται για να καταλήγουν τα χρήματα του λαού στην ενίσχυση της κερδοφορίας των μονοπωλίων και μεγαλοεπιχειρηματιών».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Προκαταρκτική εξέταση για τις απειλές Μπέου (2023-11-02 00:00:00.0)
Παρέμβαση ενάντια στην επικίνδυνη καύση σκουπιδιών της ΑΓΕΤ (2017-11-22 00:00:00.0)
Παραδίδουν περιουσία του Δημοσίου σε ιδιώτες (2014-09-03 00:00:00.0)
O Μπέος, ο Μίχος και ο ΣΥΡΙΖΑ (2014-05-30 00:00:00.0)
Μήνυμα ενάντια σε απολύσεις - ιδιωτικοποιήσεις να στείλουν οι δημοτικοί υπάλληλοι (2014-04-11 00:00:00.0)
Απήργησαν οι εργαζόμενοι στον Τύπο και τα ΜΜΕ (2011-12-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ