Παρασκευή 11 Απρίλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΗΣ 2014
ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΝΑΝΟΣ
Μήνυμα ενάντια σε απολύσεις - ιδιωτικοποιήσεις να στείλουν οι δημοτικοί υπάλληλοι

Περιοδεία στο δημοτικό ωδείο και την υπηρεσία καθαριότητας πραγματοποίησε ο υποψήφιος δήμαρχος Βόλου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση»

Στους εργαζομένους του Δημοτικού Ωδείου Βόλου μίλησε ο Αποστόλης Νάνος, υποψήφιος δήμαρχος Βόλου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», καλώντας τους να απορρίψουν, και με την ψήφο τους, την πολιτική που τσακίζει το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία με αξιοπρεπή μισθό και η οποία εκφράζεται απ' όλες τις άλλες δημοτικές παρατάξεις, να ενισχύσουν τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ.

Σημειώνοντας ότι το 2015, σύμφωνα με το νόμο που έχει ψηφιστεί από την κυβέρνηση, αναμένονται 15.000 απολύσεις, από τις οποίες οι περισσότερες θα γίνουν στους δήμους, ώστε να μετατραπούν στη συνέχεια σε ανώνυμες εταιρείες με δήμαρχο σε ρόλο μάνατζερ, υπογράμμισε πως τομείς όπως ο πολιτισμός και αθλητισμός θα αποτελέσουν «φιλέτο» για τους ιδιώτες οι οποίοι θα απολύουν τους εργαζομένους όποτε θέλουν, έχοντας έσοδα από τα ανταποδοτικά τέλη και από τις συνδρομές των γονέων, με τους ίδιους τους εργαζομένους να καλούνται να καταβάλουν από την τσέπη τους τα ασφάλιστρά τους.

Χαρακτήρισε «πολιτιστική απάτη» την υποψηφιότητα του Βόλου ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021, τη στιγμή που εργαζόμενοι απολύονται, ο πολιτισμός διαλύεται και επιχειρείται ομογενοποίηση των πολιτιστικών ιδιαιτεροτήτων κάθε χώρας, επισημαίνοντας ότι η Θεσσαλονίκη και η Πάτρα που είχαν προχωρήσει στο παρελθόν σε ανάλογο εγχείρημα δεν είδαν καμία βελτίωση στο πολιτιστικό τους υπόβαθρο, παρά μόνο υπήρξαν καταγγελίες για πλήθος οικονομικών ατασθαλιών.

Παράλληλα, ο Απ. Νάνος πραγματοποίησε περιοδεία στην υπηρεσία καθαριότητας του δήμου Βόλου. Μιλώντας στους εργαζομένους τόνισε την ανάγκη στις εκλογές να δυναμώσουν το δικό τους στρατόπεδο, της αντίστασης και της απόκρουσης της επίθεσης της ΕΕ και των κυβερνήσεων, υπερψηφίζοντας το ΚΚΕ παντού.

Υπενθύμισε τη στάση του ΚΚΕ και των δημοτικών συμβούλων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στα ζητήματα των διεκδικήσεων των εργαζομένων, αλλά και ενάντια στην προωθούμενη ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας που αποτελεί στρατηγική της ΕΕ και στην οποία όλες οι υπόλοιπες παρατάξεις απαντάνε με μισόλογα, με «ναι μεν αλλά».

Κι άλλα στελέχη της ΝΔ στους συνδυασμούς Σκοτινιώτη - Μπέου. Σε ανακοίνωσή της για τις νέες προσχωρήσεις γνωστών στελεχών της ΝΔ στο σχήμα του νυν Δημάρχου Π. Σκοτινιώτη, καθώς και στον συνδυασμό του Αχ. Μπέου, η ΤΕ Βόλου του ΚΚΕ σημειώνει ότι καταρρίπτουν, και έμπρακτα, την εικόνα της αντιπαράθεσης που θέλουν να καλλιεργήσουν μεταξύ τους οι δύο συνδυασμοί για την υφαρπαγή της λαϊκής ψήφου. Και τονίζει: «Πλέον έχει αποδειχτεί η υποκρισία των "αυτοδιοικητικών" σχημάτων και των δήθεν απολίτικων και ανεξάρτητων υποψηφίων που προπαγανδίζουν τόσο ο Π. Σκοτινιώτης όσο και ο Αχ. Μπέος: Το στελεχικό δυναμικό των υποστηρικτών και των ενεργών παραγόντων της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής, τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ είναι στα παραπάνω ψηφοδέλτια. Ο εργαζόμενος λαός του Βόλου να μην πατήσει την παγίδα. Οι λαϊκές οικογένειες δεν έχουν κανένα συμφέρον να επιλέξουν ανάμεσα στις δύο εκδοχές της κυβερνητικής πολιτικής, αυτή του Π. Σκοτινιώτη και εκείνη του Αχ. Μπέου και την τρίτη πλευρά της διαχείρισης της πολιτικής της ΕΕ και των μεγαλοεπιχειρηματιών που υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Μ. Πατσιαντάς. Απέναντί τους να προτάξουν τη δική τους φωνή, τη δική τους ελπίδα, τη δική τους ασπίδα και προοπτική με ισχυρό ΚΚΕ παντού».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ